tiistai 3. heinäkuuta 2018

Dofu-Karifurawa Korokke

Korokke on japanilaistyylinen versio ranskalaisesta croquettesta. Esikuvansa tavoin korokke valmistetaan yleensä perunasta tai lihasta, leivitetään ja uppopaistetaan öljyssä. Noidan keittiössä korokke valmistuu tofusta ja kukkakaalista ;)

200g Maustamatonta Tofua
200g Kukkakaalia
2 rkl Ruskeaa misotahnaa
1 rkl Maissitärkkelystä tai Perunajauhoa
Korppujauhoa
1 Kevätsipuli varsineen
1 Hienonnettu valkosipulinkynsi
1 tl Hienonnettua, tuoretta inkivääriä
Maissitärkkelystä leivitykseen
Öljyä uppopaistamiseen

-Valuta tofu yön yli, ja murustele se puhtaan keittiöpyyhkeen päälle. Kääri pyyhe rullalle, ja puristele tofumurut kuivaksi. Laita kuivat tofut sekoituskulhoon odottamaan
-Erottele kukkakaali nupuiksi, ja keitä suolalla maustetussa vedessä kunnes kukkakaali pehmenee
-Hienonna kevätsipuli
-Siivilöi kukkakaali, huuhtele kylmällä vedellä, ja valuta. Jos kukkakaali tuntuu kovin kostealta, anna sillekin pyyhekäsittely. Murustele kukkakaali pieniksi haarukalla
-Kuumenna pannulla loraus öljyä, ja kuullota siinä hetki valkosipulia, inkivääriä, ja kevätsipulia, ja lisää kukkakaalimuru. Paista, kunnes seos on kauttaaltaan lämmennyt ja tuoksuu hyvälle
-Anna paistoksen hieman jäähtyä, ja lisää se kulhoon tofun seuraksi, ja sekoita kevyesti
-Lisää misotahna ja maissitärkkelys, ja sekoita hyvin puhtailla käsillä. Mikäli massa tuntuu löysältä, sekoita joukkoon korppujauhoa, kunnes saat koossapysyvän, pehmeän taikinan

-Muotoile massasta 10 tasakokoista pullaa, ja litistä ne kämmentesi välissä muotoillen pulleiksi pikku pihveiksi
-Kaada pannulle parin sentin kerros öljyä, ja kuumenna se uppopaistoon sopivaksi
-Öljyn kuumetessa lusikoi lautaselle hieman maissitärkkelystä, ja kierittele valmiit pikku pihvit lautasella. Taputtele ylimääräiset jauhot pois, ja laita 3-4 korokkea kerrallaan öljyyn paistumaan:

-Paista korokket molemmilta puolilta, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita

-Nostele valmiit korokket lautaselle talouspaperin päälle valustumaan.

*Tarjoa korokken lisukkeena keitettyä riisiä, jotain aasialaistyylistä pikkelsiä, ja kastiketta, joko korokken päälle valutettuna, tai dippailuun. Kokeile esim. jotain seuraavista:

Currymajoneesi
Ihana Chilidippi
Noidankodon Bibimjang
Seesamikastike
Sweet&Sour -Dippi

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Paljon oon itseäni miettiny ja tämän sivun kun löysin loksahti suu auki! Mitä tämä kaikki on?!?
Yritin lähettää sähköpostia mutta en onnistunut jotta olisin voinut pidemmän tekstin kirjoittaa! Voiko sinulle lähettää sähköpostia?

Aconitum kirjoitti...

Kyllä voi lähettää. Noidankodon sähköposti-osoite (noidankototoposti@gmail.com) löytyy tuolta sivupalkista, oikealta.
Tervetuloa selailemaan, todella mukava kuulla että myös tämä keittiöpuolisko kiinnostaa vierailijoita :)