tiistai 3. heinäkuuta 2018

Dofu-Karifurawa Korokke

Korokke on japanilaistyylinen versio ranskalaisesta croquettesta. Esikuvansa tavoin korokke valmistetaan yleensä perunasta tai lihasta, leivitetään ja uppopaistetaan öljyssä. Noidan keittiössä korokke valmistuu tofusta ja kukkakaalista ;)

200g Maustamatonta Tofua
200g Kukkakaalia
2 rkl Ruskeaa misotahnaa
1 rkl Maissitärkkelystä tai Perunajauhoa
Korppujauhoa
1 Kevätsipuli varsineen
1 Hienonnettu valkosipulinkynsi
1 tl Hienonnettua, tuoretta inkivääriä
Maissitärkkelystä leivitykseen
Öljyä uppopaistamiseen

-Valuta tofu yön yli, ja murustele se puhtaan keittiöpyyhkeen päälle. Kääri pyyhe rullalle, ja puristele tofumurut kuivaksi. Laita kuivat tofut sekoituskulhoon odottamaan
-Erottele kukkakaali nupuiksi, ja keitä suolalla maustetussa vedessä kunnes kukkakaali pehmenee
-Hienonna kevätsipuli
-Siivilöi kukkakaali, huuhtele kylmällä vedellä, ja valuta. Jos kukkakaali tuntuu kovin kostealta, anna sillekin pyyhekäsittely. Murustele kukkakaali pieniksi haarukalla
-Kuumenna pannulla loraus öljyä, ja kuullota siinä hetki valkosipulia, inkivääriä, ja kevätsipulia, ja lisää kukkakaalimuru. Paista, kunnes seos on kauttaaltaan lämmennyt ja tuoksuu hyvälle
-Anna paistoksen hieman jäähtyä, ja lisää se kulhoon tofun seuraksi, ja sekoita kevyesti
-Lisää misotahna ja maissitärkkelys, ja sekoita hyvin puhtailla käsillä. Mikäli massa tuntuu löysältä, sekoita joukkoon korppujauhoa, kunnes saat koossapysyvän, pehmeän taikinan

-Muotoile massasta 10 tasakokoista pullaa, ja litistä ne kämmentesi välissä muotoillen pulleiksi pikku pihveiksi
-Kaada pannulle parin sentin kerros öljyä, ja kuumenna se uppopaistoon sopivaksi
-Öljyn kuumetessa lusikoi lautaselle hieman maissitärkkelystä, ja kierittele valmiit pikku pihvit lautasella. Taputtele ylimääräiset jauhot pois, ja laita 3-4 korokkea kerrallaan öljyyn paistumaan:

-Paista korokket molemmilta puolilta, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita

-Nostele valmiit korokket lautaselle talouspaperin päälle valustumaan.

*Tarjoa korokken lisukkeena keitettyä riisiä, jotain aasialaistyylistä pikkelsiä, ja kastiketta, joko korokken päälle valutettuna, tai dippailuun. Kokeile esim. jotain seuraavista:

Currymajoneesi
Ihana Chilidippi

Noidankodon Bibimjang Seesamikastike
Sweet&Sour -Dippi

Ei kommentteja: