Ihanan tulinen, mutta raikas chilidippi sopii tarjottavaksi niin snacksejen ja tuoreiden vihannesten, kuin ranskanperunoiden, ja sen sellaisten grillattujen tai uppopaistettujenkin herkkujen kanssa:
200g Vegefraichea
1-2 Sopivan kipakkaa, punaista chiliä
1 Valkosipulinkynsi
2 rkl Suunmukaista chilikastiketta
1 tl Sokeria
Vajaa 1 tl suolaa
1/2 tl Cayennenpippuria
1 rkl Markista
-Kuori valkosipulinkynsi ja purista se fraichen sekaan
-Perkaa ja hienonna chilit, lisää fraicheen
-Lisää vielä loput mausteet, ja sekoita hyvin
-Tarkista chili, suola ja sokeri, lisää tarvittaessa
-Sulata markis kattilassa tai mikrossa, kaada fraichen joukkoon ja sekoita hyvin
-Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia, tai yön yli ennen tarjoilua
*Markiksen on tässä rasvana tarkoitus paitsi pyöristää vegefraichen makua, myös tasoittaa chilin makua. Siksi tähän uskaltaa rohkeasti käyttää niitä vähän kipakampiakin lajikkeita, etenkin, jos pidät tulisesta dipistä. Itse suosin tähän Rawittia ja/tai oranssia Habaneroa. Chilikastikkeeksi tähän sopivat perustuliset kastikkeet, esim. Encona, Aroi, tai Sriracha.
Mikäli haluat ohentaa dippiä, sekoita joukkoon 1-2 rkl tuoretta sitruuna- tai ananasmehua. Jos haluat pehmentää makua lisää, lisää ripaus sokeria.
Kotonoita myös kiittää ystäväänsä Millaa, jonka alkuperäisestä chilidippireseptistä tämä Noidankodon versio vegeilyn ja erinäisten yliherkkyyksien kautta sittemmin kotikeittiössäni jalostui :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti