2-3 rkl (loraus) Seesamiöljyä
3 rkl Fariinisokeria
1 rkl Tomaattipyreetä
3/4 dl Vettä
2-3 rkl (loraus) Riisiviinietikkaa
2 rkl Soijakastiketta
1 tl Raastettua inkivääriä
1 tl Valkoista kidesokeria
-Sekoita etikka ja vesi
-Kaada öljy pieneen kasariin, ja kuumenna levyllä kunnes öljy alkaa tuoksua
-Lisää fariinisokeri, ja nosta kattila kylmälle levylle. Sekoita hyvin
-Nosta kattila taas kuumalle levylle, ja sekoita kunnes sokeri kuumenee
-Nosta taas levyltä, ja kaada joukkoon vesi-etikkaseos. Ole varovainen, öljyseos sihisee ja rätisee, sekoita nopeasti mutta varovasti. Lisää joukkoon vielä soija, inkivääri ja kidesokeri
-Nosta kuumalle levylle, ja käännä levy pois päältä. Sekoittele n. 10 sekuntia, nosta levyltä
-Maista varovasti, seos on kuumaa. Lisää tarvittaessa soijaa, sokeria tai etikkaa. Anna kastikkeen jäähtyä rauhassa (n.puoli tuntia), tarjoile kylmänä.
*Tämä voimakkaanmakuinen kastike sopii mainiosti esim. tuoreiden kasvisten, tai vaikka uppopaistettujen ja friteerattujen herkkujen (myös ranskalaisten perunoiden) höysteeksi esim. tv-iltaan, tai maukkaaksi marinadiksi kasviksille, seitanille tai tofulle :)
Jos käytät tätä marinointiin, ohjeesta riittää hyvin 2-300g kasviksia, seitania tai tofua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti