maanantai 28. syyskuuta 2009

Porkkana-perunalaatikko

4 Keskikokoista perunaa
3 Keskikokoista porkkanaa
1 Sipuli
2-3 Valkosipulinkynttä
1 1/2 dl Vettä tai kasvislientä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
Rouhittua maustepippuria
1/2-1 dl Hienonnettuja tuoreyrttejä maun mukaan
Öljyä vuokaan ja paistamiseen

Lisäksi:
Uunivuoka
Alumiinifoliota
Vihreitä kasviksia

-Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Kuori ja suikaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynnet.
-Raasta porkkanat ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi.
-Voitele uunivuoka öljyllä
-Laita uuni lämpeämään 200'C asteeseen
-Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla rasvassa, kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi ja ruskistuu hieman. Lisää porkkanat, paista sekoitellen kunnes niistä alkaa irrota nestettä. Mausta pippurilla ja suolalla maun mukaan
-Nosta pannu levyltä, ja sekoita joukkoon yrtit
-Jaa perunaviipaleet kolmeen yhtä suureen kasaan. Lado ensimmäinen perunaviipalekasa vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi, ja sirottele perunoille hieman suolaa
-Lusikoi perunoille puolet porkkanaseoksesta, ja lado päälle toinen kasa perunaviipaleita tasaiseksi kerrokseksi
-Sirota perunoille taas vähän suolaa, ja lusikoi päälle loput porkkanaseoksesta, ja kaada päälle mahdollinen, pannulle jäänyt liemi
-Lado päällimmäiseksi viimeinen kasa perunaviipaleita, kaada päälle vesi tai liemi, ja sirottele päälle vähän suolaa
-Peitä vuoka alumiinifoliolla ja laita uuniin. Paista 200'C asteessa n.40 minuuttia
-Nosta vuoka uunista, poista folio, ja kokeile perunoiden kypsyyttä esim. hammastikulla. Perunoiden pitäisi nyt olla puolikypsiä. Nosta uunin lämpötila 250'C asteeseen
-Laita vuoka takaisin uuniin ilman foliota ja paista vielä 30 min kunnes perunat kypsyvät, ja saavat hieman väriä
-Tarjoa perunalaatikko jonkin tuoreen, vihreän kasviksen kera.

*Hyvä lisuke tälle ovat myös höyrytetyt, vihreät pavut tai uunituoreet sämpylät.

Ei kommentteja: