tiistai 13. marraskuuta 2018

Halloween/Sielujen Päivä 2018

Hello again..
Tänä vuonna juhlin Halloweenia poikkeuksellisesti Sielujen Päivänä (2.11), jolle sijoittuvat sopivasti myös Latinalaisen Amerikan Kuolleiden päivä (Dia de los Muertos, 1-2.11), Haitin Féte Gédé (Kuolleiden päivä, 2.11), ja Liettuan Velines-juhla (2.11). Tämän vuoden kuvasaalis jäi valitettavan laihaksi, mutta sain sentään kuvat tarjoilusta, ja omasta-, ja ukon asusta :)
Vuoden asuvalintaamme inspiroi Féte Gédé -juhla:

Kaikista asuista ei taaskaan ole kuvaa (höh), mutta tässä illan toinen asupari:

(Syy ja Seuraus?)

Oli pakko laittaa kuvan ajaksi valot, muuten olisi tullut aika pimeä kuva. Kirurgin maski ei myöskään valitettavasti tullut kuvaan.. Kuvan viikatemies (vai -nainen), korjasi tänä vuonna potin parhaalla asulla.

Pöydästä löytyi jälleen muumiokoiria, pestomuumioita, ja zombies in a blanket. Edellisvuosista poiketen valmistin muumioille suut leikkaamalla ne nori-merilevästä oliivien sijaan, ja kiinnitin ne paikoilleen vesitilkan avulla vasta lopuksi, otettuani valmiit muumiot ensin uunista.

Vuoden booli on väsätty Coca colasta, omena-, ja veriappelsiinilimonadista, sekä mustikkamehusta.
Makeiden tarjottavien osastolle leivoin mokkapaloja, ja ostin jaffakeksejä, ja tietysti paljon karkkia :)
 
Zombies in a Blanket:
(Kuvassa alavasemmalla)

2 pkt (yht. 200g) Wheatyn Chorizo -seitanleikkelettä
Pieniä/mini cocktailkurkkuja

Zombietäyte:
About 150g Maustamatonta Tofutti -tuorejuustoketta
1 Pieni valkosipulinkynsi (hienonna tai käytä puristinta)
1/2 tl Yrttisuolaa
1-2 tl Sriracha-chilikastiketta
Ripaus sokeria
Mustapippuria myllystä
1/2 tl Spirulina-leväjauhetta
-Sekoita ainekset tofuttiin vaikka edellisenä iltana, ja laita jääkaappiin, jotta täyte ehtii kunnolla maustua.
Levä ei siis maistu tässä täytteessä, ja lisään sitä vain saadakseni zombeihini niiden mukavan, vihreän sävyn ;)

Lisäksi:
Cocktailtikkuja

-Leikkaa paksuimmat kurkut pitkittäin ja notkista mahdollisesti edellisenä iltana valmistettu täyte uudelleen sekoittamalla
-Kurkkuja/kurkunpuolikkaita ja cocktailtikkuja tulisi olla sama määrä kuin leikkeleitä
-Annostele yhdelle leikkeleelle nokare (about 1 tl) tuorejuustoketäytettä, ja aseta päälle cocktailkurkku. Taita leikkeleen reunat sisään, ja kiinnitä näin syntynyt käärö pistämällä cocktailtikku leikkeleen reunojen ja kurkun läpi
-Jatka kunnes kaikki leikkeleet on rullattu.

*Ohjeesta tulee yksi annoslautasellinen tarjottavia, mutta määrät on helppo tuplata :)
Zombietäytettä jää tästä usein vähän yli, mutta sen voi syödä vaikka leivän päällä, tai voit lisätä sen esim. kermaisen pastakastikkeen jatkoksi ;)

Ei kommentteja: