tiistai 1. marraskuuta 2016

Pestopullat

Näin Halloweenin aikaan pestopullat muuttuvat tietenkin pestomuumioiksi ;)
Ohjeesta tulee kaksi pellillistä.

Annos pizzataikinaa
150g Vihreää pestoa
150g Silkkitofua
Maustamatonta tuorejuustoketta
2 Valkosipulinkynttä
Pari desiä Maunmukaista juustokeraastetta
Suolaa ja pippuria
 
Lisäksi:
Tummia, kivettömiä oliiveja koristeluun
*Vain halutessasi. Jos kuitenkin teet muumioita, nämä ovat välttämättömyys.

-Valuta ja esikäsittele tofu hyvin, kuori valkosipulinkynnet, ja viipaloi oliiveja sekä pituussuuntaan tikuiksi, että vaakasuuntaan renkaiksi
-Laita uuni lämpeämään 225'C asteeseen
-Leivo pizzataikina kahden leivinpaperiarkin päälle pitkäksi, suorakaiteen muotoiseksi, ohueksi levyksi (tsekkaa mallia)
-Levitä taikinalevyn pinnalle tuorejuustoketta tasainen kerros, mutta jätä yläreunaan about 5 cm:n saumavara
-Purista päälle valkosipulinkynnet, ja levitä valkosipuli tasaisesti tuorejuustokkeen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla
-Levitä tuorejuustokkeen päälle kerros pestoa, murustele joukkoon tofu, ja lisää päälle juustokeraaste, ja lisää vielä halutessasi vähän suolaa ja/tai pippuria
-Kääri taikinalevy täytteineen pituussuunnassa pitkäksi rullaksi, ja nyplää sauma umpeen
-Pyörittele taikinarulla tasapaksuksi pötköksi
-Leikkaa taikinarulla about 3 cm:n paksuiksi paloiksi, ja asettele palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä muutama sentti paistovaraa palojen väliin
-Muotoile palat pyöreähköiksi, ja sommittele muumioille kasvot oliiviviipaleista. Paina viipaleita kevyesti taikinaan, niin ne pysyvät paistettaessa paremmin paikoillaan
-Paista kierteitä n. 15 minuuttia, tai kunnes ne ovat kaksinkertaisen kokoisia ja saaneet vähän väriä.

*Vaihtoehtoisesti voit leikata pestomuumioille kasvot, tai pelkät suut sushin valmistuksessa käytettävästä nori-leväarkista. Paista muumiot tällöin normaaliin tapaan, ja kiinnitä norisuut ja -silmät vasta otettuasi valmit pullat uunista; Dippaa norikuvio kylmään veteen, ja asettele se pullan päälle.
Voit myös ostaa peston valmiina kaupasta, etenkin, jos juhlakiireet painavat päälle. Huomioi kuitenkin, että peruskauppojen valmispestoissa on lähes poikkeuksetta parmesania. Mikäli haluat käyttää purkkipestoa, suosittelen esim. Urtekram:in pestoa, se on hyvää ja vegaanista, joskin suolaa kannattaa vähän lisätä..

Ei kommentteja: