tiistai 1. marraskuuta 2016

Pestopullat

Näin Halloweenin aikaan pestopullat muuttuvat tietenkin pestomuumioiksi ;)
Ohjeesta tulee kaksi pellillistä.

Annos pizzataikinaa
150g Vihreää pestoa
150g Silkkitofua
Maustamatonta tuorejuustoketta
2 Valkosipulinkynttä
Pari desiä Maunmukaista juustokeraastetta
Suolaa ja pippuria
 
Lisäksi:
Tummia, kivettömiä oliiveja koristeluun
*Vain halutessasi. Jos kuitenkin teet muumioita, nämä ovat välttämättömyys.

-Valuta ja esikäsittele tofu hyvin, kuori valkosipulinkynnet, ja viipaloi oliiveja sekä pituussuuntaan tikuiksi, että vaakasuuntaan renkaiksi
-Laita uuni lämpeämään 225'C asteeseen
-Leivo pizzataikina kahden leivinpaperiarkin päälle pitkäksi, suorakaiteen muotoiseksi, ohueksi levyksi (tsekkaa mallia)
-Levitä taikinalevyn pinnalle tuorejuustoketta tasainen kerros, mutta jätä yläreunaan about 5 cm:n saumavara
-Purista päälle valkosipulinkynnet, ja levitä valkosipuli tasaisesti tuorejuustokkeen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla
-Levitä tuorejuustokkeen päälle kerros pestoa, murustele joukkoon tofu, ja lisää päälle juustokeraaste, ja lisää vielä halutessasi vähän suolaa ja/tai pippuria
-Kääri taikinalevy täytteineen pituussuunnassa pitkäksi rullaksi, ja nyplää sauma umpeen
-Pyörittele taikinarulla tasapaksuksi pötköksi
-Leikkaa taikinarulla about 3 cm:n paksuiksi paloiksi, ja asettele palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä muutama sentti paistovaraa palojen väliin
-Muotoile palat pyöreähköiksi, ja sommittele muumioille kasvot oliiviviipaleista. Paina viipaleita kevyesti taikinaan, niin ne pysyvät paistettaessa paremmin paikoillaan
-Paista kierteitä n. 15 minuuttia, tai kunnes ne ovat kaksinkertaisen kokoisia ja saaneet vähän väriä.

*Voit ostaa peston myös kaupasta, etenkin, jos juhlakiireet painavat päälle. Huomioi kuitenkin, että peruskauppojen valmispestoissa on lähes poikkeuksetta parmesania. Mikäli haluat käyttää purkkipestoa, suosittelen esim. Urtekram:in pestoa, se on hyvää ja vegaanista.

Ei kommentteja: