keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Het Phat Teahu

Tämä kiinalaisia vaikutteita omaava ruokalaji tehdään kiinalaisesta serkustaan poiketen tuoreista sienistä.

200g Maustamatonta tofua
200g Tuoreita siitakesieniä
200g Tuoreita osterivinokkaita
2 Valkosipulinkynttä
2 Kevätsipulia
1-2 Maunmukaista, punaista chilipalkoa
Mustapippuria myllystä
Öljyä paistamiseen
 
Marinadi tofulle:
2 rkl Soijaa
1 rkl Hienonnettua, tuoretta inkivääriä
Tilkka seesamiöljyä

Kastike:
1 rkl Maissitärkkelystä
2 rkl Soijaa
1 dl Kylmää vettä
1 tl Ruskeaa sokeria
-Sekoita ainekset kipossa

-Valuta ja kuutioi tofu, marinoi about 1/2 h
-Huuhtele ja paloittele sienet, hienonna valkosipuli ja kevätsipuli (ota vähän kevätsipulia sivuun koristeeksi), ja perkaa ja hienonna chili
-Kuumenna pannulla loraus öljyä, ja lisää valkosipuli, paista sekoittaen
-Kun valkosipuli on kauniin kullankeltaista, lisää sienet, ja paista kunnes sienet ovat kauttaaltaan öljyisiä
-Lisää chili ja tofu marinadeineen (lisää tarvittaessa vähän öljyä), rouhi joukkoon mustapippuria myllystä, ja paista sekoitellen kunnes sienet ovat kypsiä
-Lisää kevätsipuli ja kastike, ja sekoita kunnes kastike sakoo. Lisää tarvittaessa tilkka kylmää vettä
-Tarjoile tuoreeltaan hienonnetun kevätsipulin ja keitetyn riisin kera :)

Ei kommentteja: