torstai 1. marraskuuta 2018

Yu Xiang Qie Zi

Paistettua munakoisoa kiinalaisittain inkiväärin, chilin ja valkosipulin kera. Juhlavan syksyistä, ja herkullista ;)

400g Munakoisoa
1 Pieni sipuli
1 Kevätsipulinvarsi
150-200g Vegefärssiä
1 dl Vettä
1 rkl Hienonnettua, tuoretta inkivääriä
3 Hienonnettua/puristettua valkosipulinkynttä
2 rkl Douban Jiang/djang Chilipapukastiketta
Öljyä paistamiseen
Suolaa itketykseen
 
Kastike:
2 dl Kylmää vettä
2 rkl Soijakastiketta
2 rkl Tummaa riisiviinietikkaa (Chinkiang)
1 rkl Sokeria
2 tl Maissitärkkelystä

-Leikkaa munakoisoista kantaosa pois, ja pilko suupaloiksi siivilään. laita siivilä lautasen päälle (tai tiskialtaaseen), ja sirottele munakoisoille suolaa. Itketä munakoisoja n. 20 minuuttia, huuhtele, ja puristele ylimääräinen neste pois
-Kuori ja perkaa sipuli, leikkaa lohkoiksi. Hienonna kevätsipuli
-Ota vegefärssi sulamaan hyvissä ajoin, esim. edellisenä iltana jääkaappiin
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, lisää pannulle munakoisot, ja paista niihin vähän väriä. Valuta, ja nosta munakoisot sivuun johonkin kippoon
-Lisää tarvittaessa vähän öljyä, ja lisää pannulle inkivääri, valkosipuli, ja chilipaputahna, ja kuumenna kunnes seos alkaa tuoksua
-Lisää sipuli ja vegefärssi ja 1 desi vettä, ja paista sekoitellen kunnes neste imeytyy
-Sekoita munakoisot joukkoon, ja lisää kastike, sekoita hyvin, ja hauduttele kunnes munakoisot ovat sopivan pehmeitä
-Kaada ruoka tarjoiluastiaan, koristele kevätsipulilla, ja tarjoile ruoka keitetyn riisin kera

*Perinteisesti tähän käytetään kapeita, aasialaisia/japanilaisia munakoisoja, mutta voit hyvin käyttää tässä myös tavallisia, länsimaisia lajikkeita.
Voit valmistaa munakoisot myös ilman vegefärssiä, etenkin, jos tarjoilet tämän osana moninaisempaa ruokalajikokonaisuutta.

Ei kommentteja: