perjantai 7. heinäkuuta 2017

Parsaa ja Ponzua

Tämä on superhelppo, ja herkullinen pikkuruoka esimerkiksi lisukkeeksi.

1 Nippu tuoretta, vihreää parsaa
2-3 rkl Ponzua
1-2 rkl Paahdettuja seesaminsiemeniä
Sitruunalohko

-Laske kulhoon kylmää vettä, ja purista sinne mehu sitruunalohkosta
-Perkaa parsat: Taita tai leikkaa kuiva tyviosa pois (2-3 cm), ja kuori parsat kevyesti. Leikkaa 3-4 cm pitkiksi paloiksi
-Laita parsanpalat kylmään sitruunaveteen odottamaan
-Rouhi seesaminsiemeniä hieman rikki morttelissa
-Valitse tarpeeksi iso kattila, jossa parsat mahtuvat kiehumaan vapaasti, laske se n. puoleen väliin asti vettä, ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Mausta vesi kevyesti suolalla
-Lisää parsat kiehuvaan veteen, ja keittele niitä about minuutti
-Siivilöi parsat ja huuhtele pikaisesti kylmällä vedellä (parsojen ei tarvitse jäähtyä kauttaaltaan)
-Kumoa parsat puhtaan keittiöpyyhkeen päälle, taita pyyhkeen sivut niiden päälle, ota pyyhkeen reunoista hyvä ote (niin että paketti muistuttaa karamellia, ja pyöräytä pyyhenyyttiä vähän kuin linkoaisit pyykkiä
-Laita näin kuivatut parsat kippoon, ja lisää ponzu. Sekoita hyvin
-Ripottele päälle murskattuja seesaminsiemeniä, ja tarjoile keitetyn riisin kera.

*Vink: Kokeile parsan sijaan keitettyjä tai höyrytettyjä broccolinnuppuja ;)

Ei kommentteja: