perjantai 3. marraskuuta 2017

Hobak Baechu Jeon

Ohjeesta tulee n.10 kpl pieniä lettuja.

1/2 Keskikoisesta kesäkurpitsasta
1 Keskikokoinen kiinankaalinlehti
1/2 dl Hienonnettua kevätsipulia
1/2 tl Suolaa
1/2 tl Sokeria
2 tl Riisijauhoa tai maissitärkkelystä
n.1 dl Kylmää vettä
2- 2 1/2 dl Vehnäjauhoa
Mustapippuria myllystä
Kasviöljyä paistamiseen

-Raasta kesäkurpitsa ja hienonna kaali siivilään, sirottele päälle suolaa, sekoita, ja itketä kasviksia n. 15 min
-Huuhtele suola kasviksista, ja puristele veget kuivaksi sekoitusastiaan. Ei haittaa, vaikka kasviksiin jäisikin vähän suolaa, kunhan ei hampaissa rousku. Ole myös tarkkana taikinaan lisäämäsi suolan määrän kanssa, et varmaankaan halua ylisuolaisia lettusia
-Lisää sekoituskulhoon sipuli, 1 1/2 dl vehnäjauhoa, maissitärkkelys ja mausteet. Sekoita
-Lisää vesi, sekoita. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai ripaus jauhoja niin, että seoksesta syntyy hieman lettutaikinaa tankeampi seos
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja lusikoi, pannun koosta riippuen 2-4 lusikallista taikinaa pannulle kypsymään. Levitä lettusia pannulle ja painele paina niitä vähän litteämmiksi lusikan lappeella
-Paista vajaa pari minuuttia, ja käännä lettuset
-Paista taas vajaa pari minuuttia, ja nosta ritilän tai esim. serlan päälle valustumaan kunnes kaikki ovat valmiita
-Jeon on koostumukseltaan onnistunut silloin, kun se on läpikypsä, ja reunoiltaan rapeahko, mutta keskeltä silti mehevä ja pehmeä
-Tarjoile tuoreeltaan keitetyn riisin, ja korealaistyylisen, etikkaisen dippikastikkeen kera

*Jeon-lettujen ei tarvitse olla orjallisen symmetrisiä, pääasia, että ne maistuvat hyvälle. Opit kuitenkin ajan oloon paistamaan tasaisemman kokoisia lettusia :)
Baechu tarkoittaa kaalia, ja voit hyvin käyttää tähän mieleistäsi lajiketta.

Ei kommentteja: