2-3 Palaa ruispalaleipää per ruokailija (esim. Ruispuikulat tai Reissumies)
Annos Pizzamajoneesia
Tuoreita-, tai säilykeherkkusieniä viipaleina
Suunmukaista protskua (esim. paistettu tofu, nuttolene, härkis..)
1 Hienonnettu sipuli
Suunmukaista juustoketta raasteena
-Jos vegeprotskusi on esikäsittelemätöntä, käsittele se haluamallasi tavalla. Esim. paista tai hauduta se kypsäksi, ja mausta suunmukaiseksi (tosin en suosittele tähän mitään erikoisen itämaisia mausteita). Laita sivuun
-Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja laita uuni lämpeämään 225'C asteeseen
-Irrota leipäpalat toisistaan, ja asettele leivät leivinpaperille vierekkäin
-Voitele leivät pizzamajoneesilla, ja ripottele päälle sipulia
-Lisää leiville tasainen kerros vegeprotskua ja sieniä
-Kuorruta leivät juustokeraasteella, ja paista ylätasolla 5-7 minuuttia, tai kunnes leipien reunat muuttuvat rapeiksi, eivätkä lautaselle nostettaessa tunnu veltoilta
-Tarjoile tuoreeltaan tai jäähtyneinä.
*Itse laitoin leivilleni paistettuja tofukuutioita. Myös valmiit tofukuutiot (esim. SoFine) sopivat tähän Kokeile myös esim. Hälsans Kök:in paistettua vegefärssiä, kuutioituja soijapullia, tai esipaistettua seitania. Leiville voi laittaa tuoreen sijasta myös paistettua sipulia :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti