torstai 6. lokakuuta 2016

Pajori

Tämä herkullinen lisuke tunnetaan myös nimellä Pajeori. Se on hyvä syödä tuoreeltaan, ettei kevätsipuli ehdi liikaa vettyä.

3-4 Kevätsipulia

Kastike:
1/2 dl Soijakastiketta
2 tl Sokeria
1 rkl Seesamiöljyä
1 rkl Paahdettuja seesaminsiemeniä
1/2 tl Riisiviinietikkaa
1 tl Cayennenpippuria

-Sekoita kastikeainekset kipossa
-Leikkaa kevätsipuli 5-7 cm:n pätkiksi, ja siitä edelleen suikaleiksi
-Laita kevätsipulisuikaleet sekoituskulhoon ja kaada päälle kastike
-Sekoita hyvin.

*Jos haluat pienemmän annoksen, laita kevätsipulia puolet vähemmän, ja käytä vain puolet kastikkeesta. Kastike säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
Tämän tyylisiä salaatteja syödään yleensä salaatinlehtiin käärittävien riisiwrappien (Ssambap) kera.

Ei kommentteja: