perjantai 12. elokuuta 2016

Kermainen Kukkakaalipasta

Riemukasta ja maukasta Perjantaita :) Tänään tarjolla dementiapastaa, eli kun olet ajatuksissasi tekemässä avokadopestopastaa, ja heität vaan sen kukkakaalin sinne blenderiin (ääliö, oikeasti halusin nuppuja).. mutta sitten yrität pelastaa mitä pelastettavissa on. Onni onnettomuudessa, tästä tuli tosi hyvää..

500g Suunmukaista nauhapastaa
Vajaa dl Hienonnettua kevätsipulia tai ruohosipulia

Kastike:
1 Pieni/keskikokoinen kukkakaali
1 dl Kasvikermaa (esim. kaura-, tai riisi)
3 rkl Markissulaa
3 rkl Tuoretta sitruunamehua
1 Valkosipulinkynsi
Reilu 1/2 dl Ravintohiivahiutaleita
Pari palaa pakastepinaattia
Suolaa ja pippuria
Vettä tai kasvislientä keittämiseen
 
Suurus:
1/2 dl Kylmää vettä
1 rkl Maissitärkkelystä
-Sekoita keskenään

-Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan
-Pastan kiehuessa huuhtele ja perkaa kukkakaali, ja leikkaa se nupuittain tasakokoisiksi paloiksi
-Keitä kukkakaali kypsäksi joko suolalla maustetussa vedessä, tai vahvassa kasvisliemessä
-Siivilöi kukkakaali, anna hetki jäähtyä, ja laita blenderiin
-Lisää kaurakerma, markissula, ja sitruunamehu ja purista joukkoon valkosipuli
-Blenderöi tasaiseksi
-Kaada seos blenderistä laakealle pannulle, ja käännä levy päälle ja lisää pinaatti
-Sekoittele kastiketta, kunnes pinaatti sulaa
-Lisää suurus, ja jatka sekoittelua kunnes kastike sakenee. Jos seoksesta tulee liian tankeaa, ohenna tarvittaessa kaurakermalla tai kasvisliemellä
-Lisää kevätsipuli ja keitetty pasta, ja sekoita tasaiseksi

*Lisää kevätsipulin keralla halutessasi muutama tuore, revitty basilikanlehti, mäkimeiramia, tai hienonnettua, tuoretta persiljaa. Älä käytä tähän kookoskermaa, ellet sitten nimenomaan halua kookoksenmakuista pastaa :l

Ei kommentteja: