Eli avokadoa riisipedillä kasvisten kera. Nam :) Ohjeesta tulee kaksi annosta.
1 Porkkana
10 cm kurkkua
1 Pieni sipuli
Nippu maun mukaista, lehtevää salaattia
1 Kypsä avokado
Koristeeksi/pinnalle:
Kizami Noria
Paahdettuja seesaminsiemeniä
Seesamiöljyä
Lisäksi:
Annos keitettyä riisiä per ruokailija
Annos Yangnyeom chojang -kastiketta
-Riisi kannattaa keittää ensiksi, jotta se ehtii vähän jäähtyä ennen tarjoilua. Riisin ei silti tarvitse olla kylmää, vaan samanlaista, mitä tarjoaisit aterialla
-Kuori ja perkaa vihannekset, poista kurkusta siemenkotaosa ja
suikaloi porkkana, kurkku, ja sipuli ohuelti. Revi tai suikaloi salaatti
pieniksi
-Puolita ja kuori avokado. Poista kivi, ja kuutioi avokadonpuolikkaat, laita sivuun
-Jaa kasvikset tasaisesti lautasille, ja sekoita halutessasi kasvikset kevyesti
-Lusikoi kasvisten päälle annos vastakeitettyä riisiä
-Laita avokadokuutiot riisin päälle, ja koristele norilla ja seesaminsiemenillä
-Tarjoile kastike pöytämausteena, sitä lusikoidaan ruokaillessa annoksen päälle, ja annos sekoitetaan sekaisin.
*Avokadon voi tässä korvata paistetulla tofulla, mutta silloin tuloksena on tietenkin Dubu-deopbap :) Voit lisätä tähän sopivasti esikäsiteltyjä kasviksia vähän mielen mukaan, kokeile esim. kesäkurpitsaa, paprikoita, pavunituja, selleriä tai kiinankaalia.
Deopbap eli dupbap on korealainen versio japanilaisesta donburista, eli ruoka tarjoillaan riisipedillä kulhossa tai lautasella. Deopbap muistuttaa bibimbapia, mutta siitä poiketen deopbapin täytteet ovat useimmiten raikkaita ja tuoreita, eivätkä bibimbapin tapaan säilöttyjä ja kypsennettyjä, saati, että se tarjoiltaisiin lämpimänä. Eli deopbap muistuttaa enemmänkin salaattia, Deopbap tarkoittaa vapaasti suomennettuna "riisin päällä".
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti