Kylmät, mausteiset kimchinuudelit ovat herkullisia.
300g Somen-nuudeleita
1 tlk Kimchiä (about 160g)
1 Pieni porkkana
2-4 rkl Bibimjangia
Koristeeksi/Annoksen Päälle:
Ohueksi suikaloitua tuorekurkkua
Paistettua tai höyrytettyä tofua
Paahdettuja seesaminsiemeniä
-Keitä nuudelit parahultaisen kypsiksi, siivilöi, ja huuhtele kylmällä vedellä kunnes nuudelit jäähtyvät
-Nuudelien kiehuessa kuori ja suikaloi porkkana mahdollisimman ohuiksi nauhoiksi, ja laita sekoituskulhoon
-Kaada kimchineste porkkanoiden päälle, ja suikaloi/hienonna kimchi. Laita suikaloitu kimchi myös sekoituskulhoon
-Kaada kimchin joukkoon bibimjang, ja sekoita hyvin
-Lisää nuudelit, sekoita hyvin, mutta varovaisesti:
-Tarjoile nuudelit tofun kera, ja koristele annos suikaloidulla kurkulla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.
*Bibinguksun täytteitä voi vaihdella vähän mielen mukaan, jolloin ruoan nimi vaihtelee. Perinteisesti täytteisiin kuuluu etikoituja, kypsennettyjä, ja/tai tuoreita juttuja. Valitse yksi, tai max. neljä, sopivasti esikäsiteltyä, kylmää täytettä, sekoita ne nuudelien joukkoon ja lisää bibimjang. Voit myös sekoittaa pelkän kastikkeen nuudeleihin, ja tarjoilla kaikki täytteet annoksen päältä. Vegejä voi lisäillä vähän maun mukaan, kokeile esim. broccolia, wakamea, revittyä salaattia tai avokadoa.
Mausteistaan huolimatta Bibimguksu on raikas ja maistuva ruokalaji, joka on saanut nimensä bibimjangin ja nuudeleita tarkoittavan guksu-sanan mukaan. Mikäli tulisuus ei kuitenkaan houkuttele, voi kimchiliemen jättää halutessaan pois, tai valmistaa bibimguksun kimchin sijaan muilla täytteillä, kuten vihanneksilla tai sienillä.
Korealaiset kimchi/bibimruoat tarjoillaan perinteisesti kananmunan kera, mutta itse korvaan kanan kuukautiset mieluummin herkullisella tofulla :)
Kimchin valmistukseen käytetään yleensä kalakastiketta tai
anjovista, joten veget, yliherkät että allergikot olkoot tarkkana säilykkeiden
kanssa. Säilykkeistä Noidankoto suosittelee A+Hosanin hyvää
kaalikimchiä.
Voit käyttää tähän säilykekimchin sijaan myös kotikimchiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti