perjantai 22. huhtikuuta 2016

Herkkusienikeitto

2-300g Tuoreita herkkusieniä
1 Pieni sipuli
1 Valkosipulinkynsi
1/2 tl Rouhittua kuminaa
Mustapippuria myllystä
Iso nokare markista paistamiseen
4 rkl Vehnäjauhoja
2 dl Kaurakermaa
8 dl Kasvislientä
2 rkl Ravintohiivahiutaleita
Suolaa

-Huuhtele ja perkaa sienet. Jos haluat keittosi koristeeksi viipaloituja sieniä, ota nyt muutama sieni sivuun, viipaloi, ja paista ne, ja laita sivuun odottamaan
-Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi erikseen
-Hienonna sienet
-Sulata pannulla markis, ja lisää sipulit. Kuullota kunnes sipulit alkavat pehmetä, ja lisää sienet pannulle. Mausta seosta kevyesti suolalla paistamisen aikana, ja jatka paistamista kunnes sienet pehmenevät. Jos seos vaikuttaa kuivalle, lisää markista
-Lisää jauhot, ja sekoita kunnes seos on tasaisen paksuhkoa. Lisää tarvittaessa markista tai jauhoja
-Kaada joukkoon kaurakerma koko ajan sekoitellen, ja ala lisätä kasvislientä pienissä erissä, kunnes sieni-jauhoseos ohentuu eikä paakkuja näy. Kaada joukkoon kaikki liemi
-Hauduttele keittoa vajaa 10 min, kunnes se sakenee, lisää joukkoon valkosipuli, ja ravintohiiva, ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna muhia vielä muutama minuutti, ja tarjoile tuoreeltaan

*Mikäli haluat paksumpaa keittoa, valmista vesitilkasta ja parista ruokalusikallisesta vehnäjauhoja suuruste, ja suurusta keittoa vähän kerrallaan kunnes se on halutun sakeaa. Muista kuitenkin, että kyseessä on keitto eikä kastike..
Mustapippurin voi tässä korvata myös viher-, tai maustepippurilla, maun mukaan.

Ei kommentteja: