keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Hernerouhe-Perunapihvit

3 Keskikokoista, keitettyä perunaa
2 dl Hernerouhetta
1 Isohko sipuli
2 Valkosipulinkynttä
1/2 dl Korppujauhoja
1 tl Kuivattua korianteria
1 rkl Suolaa tai yrttisuolaa
1/2 tl Rouhittua mustapippuria
Öljyä paistamiseen

-Laita hernerouhe likoamaan, mielellään jo edellisenä päivänä
-Huuhtele rouhe ja ala keittämään sitä pehmeäksi. Keitinveden pinnalle nousee keitettäessä kettua, joka kannattaa varovasti kattilaa kallistamalla kaataa viemäriin. Laske tällöin hanasta vähän vettä kattilaan ettei rouhe pala pohjaan
-Keittele rouhetta about 20 min, kunnes se on pehmeää, ja pistävä maku on kadonnut
-Siivilöi ja huuhtele valmis rouhe kylmällä vedellä, valuta, ja laita sivuun
-Kuori perunat sekoitusastiaan, ja muussaa ne haarukalla, pikku sattumat eivät haittaa
-Hienonna sipuli ja valkosipuli, ja kuullota niitä pannulla tilkassa öljyä
-Laita uuni lämpeämään 225'C asteeseen
-Lisää sipuliseos, hernerouhe, korppujauho, ja mausteet perunoiden joukkoon, ja sekoita hyvin niin, että saat kiinteän, helposti muotoiltavan taikinan
-Muotoile taikinasta ensin 10 yhtä suurta pullaa, ja pullista pihvejä:

-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja paista pihvejä kerran kääntäen molemmilta puolin, kunnes ne ruskistuvat
-Nostele ruskistetut pihvit pannulta leivinpellille leivinpaperin päälle
-Paista pihvejä uunin ylätasolla about 10 minuuttia
-Ota pihvit uunista. ja anna niiden jäähtyä hetki.

*Tarjoa pihvit esim. keitetyn riisin, salaatin, tai leivän kera. Pihvien kyytipojaksi sopivat mm. Raikas yrttikastike ja Smetanakastike.

Ei kommentteja: