torstai 23. huhtikuuta 2015

Anis ja Iisoppi

Anis ja Iisoppi - Vanhoja Lääkekasveja -teos esittelee nimensä mukaisesti erilaisia, wanhoja rohdoskasveja, joita löytyy myös Suomen luonnosta. Pääasiassa kirja rajautuu kuitenkin yleisesti pohjoismaisiin kasveihin. Kirjan yrttiesittelyjä höystävät kauniit, havainnolliset kuvat kustakin lajista.
Itselleni kirjan viehätys, ja syy siihen miksi aikoinaan ostin tämän, on pitkälti juuri kauniissa kuvituksessa.

Teoksessa esitellään satayksi erilaista rohdoskasvia, joskin kasvien esittelyt ovat suhteellisen suppeita. Monet kirjassa esiteltävät kasvit ovat myös nykyajan tietotaidolla aika arveluttavia, ja myrkyllisiäkin, joten kotiapteekkiin ihan jokainen sivuilta löytyvä ryyti ei sovellu.
Teoksen alussa lyhyt johdanto kirjan sisältöön, ja lopusta löytyy lista rohdoskasveihin liittyvästä kirjallisuudesta, sekä kuuluisien, rohdosalallakin kunnostautuneiden henkilöiden suppeat elämänkertatarinat, ja hakemistot sekä kasvien suomenkielisille että latinankielisille nimille. Vielä erikseen lopussa on sisällysluettelo kasveista järjestyksessään.

Teoksen on alkuperäisestä, vuonna 1997 ilmestyneestä, tanskankielisestä "Klassiske Lægeplanter" -kirjasta suomentanut filosofian kanditaatti Matias Toivanen.
216 sivua, WSOY-kustannus 1997.

+Kovakantinen
+Kätevänkokoinen

-Ei kovin käytännöllinen

Ei kommentteja: