keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Helppo Varhaiskaalikeitto

1 Varhaiskaalinpää
2 Porkkanaa
1 Keskikokoinen nauris
Pieni pala juuriselleriä
1 Iso sipuli
150-200g Hälsans Kök:in vegefärssiä
2 l Kasvislientä
Muutama kokonainen mustapippuri
Suolaa tarvittaessa
 
Suurus:
2 rkl Peruna- tai maissitärkkelysjauhoa
1 dl Kylmää vettä
-Sekoita ainekset

-Ota vegefärssi sulamaan jääkaappiin jo edellisenä päivänä, tai huoneenlämpöön pari tuntia ennen ruoanlaittoa
-Perkaa ja kuori vihannekset. Suikaloi kaali ohueksi, paloittele porkkana ja nauris, hienonna sipuli ja kuutioi juuriselleri pieniksi
-Mittaa liemi kattilaan, ja lisää kaali ja pippurit
-Kuumenna, ja keittele kaalia n. 5 minuuttia. Lisää vegefärssi ja loput vihannekset, ja hauduttele miedolla lämmöllä kunnes porkkana ja nauris pehmenevät
-Lisää suurus, ja sekoittele kunnes keitto hieman sakenee. Lisää tarvittaessa vettä
-Tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Tarjoile tuoreeltaan esim. ruisleivän ja kevätsipulisilpun kera.

*"Pieni pala juuriselleriä" tarkoittaa tässä sellaista, about puolikkaan porkkanan kokoista pikkubiittiä.
Varhaiskaalit ovat usein aika pieniä jos vertaa syyssadon vastaaviin, mutta yksi varhaiskaali riittää tähän keittoon mainiosti. Voit tietenkin käyttää tähän kaalia minä vuodenaikana tahansa, mutta esim. suurempaa syyskaalia tarvitaan reseptiin tällöin vähemmän. 1/3 - 1/4 riittää, kaalin koosta tietenkin riippuen :)
Mikäli sinulla on käytössäsi tuoreyrttejä, kuten meiramia, kirveliä, timjamia tai lipstikkaa, lisää niitä hieman valmiiseen keittoon antamaan keväistä twistiä, ja tarjoile keitto halutessasi esim. Oatly:n fraichesydämen kanssa ;)

Ei kommentteja: