keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Helppo Varhaiskaalikeitto

1 Varhaiskaalinpää
2 Porkkanaa
1 Keskikokoinen nauris
Pieni pala juuriselleriä
1 Iso sipuli
150-200g Hälsans Kök:in vegefärssiä
2 l Kasvislientä
Muutama kokonainen mustapippuri
Suolaa tarvittaessa
 
Suurus:
2 rkl Peruna- tai maissitärkkelysjauhoa
1 dl Kylmää vettä
-Sekoita ainekset

-Ota vegefärssi sulamaan jääkaappiin jo edellisenä päivänä, tai huoneenlämpöön pari tuntia ennen ruoanlaittoa
-Perkaa ja kuori vihannekset. Suikaloi kaali ohueksi, paloittele porkkana ja nauris, hienonna sipuli ja kuutioi juuriselleri pieniksi
-Mittaa liemi kattilaan, ja lisää kaali ja pippurit
-Kuumenna, ja keittele kaalia n. 5 minuuttia. Lisää vegefärssi ja loput vihannekset, ja hauduttele miedolla lämmöllä kunnes porkkana ja nauris pehmenevät
-Lisää suurus, ja sekoittele kunnes keitto hieman sakenee. Lisää tarvittaessa vettä
-Tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Tarjoile tuoreeltaan esim. ruisleivän ja kevätsipulisilpun kera.

*"Pieni pala juuriselleriä" tarkoittaa tässä sellaista, about puolikkaan porkkanan kokoista pikkubiittiä.
Varhaiskaalit ovat usein aika pieniä jos vertaa syyssadon vastaaviin, mutta yksi varhaiskaali riittää tähän keittoon mainiosti :)
Mikäli sinulla on käytössäsi tuoreyrttejä, kuten meiramia, kirveliä, timjamia tai lipstikkaa, lisää niitä hieman valmiiseen keittoon antamaan keväistä twistiä, ja tarjoile keitto halutessasi esim. Oatly:n fraichesydämen kanssa ;)

Ei kommentteja: