keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Porkkanaiset Linssipihvit

Taikinasta tulee about 6 isompaa tai 8-10 pienempää pihviä.

Linssit ja niiden esikäsittely:

4 dl Punaisia linssejä
Kylmää vettä niin että linssit peittyvät kattilassa

-Huuhtele linssit
-Kiehauta vesi, ja keittele linssejä hiljalleen about 10 minuuttia, kunnes pehmeitä
-Siivilöi, huuhtele kylmällä vedellä
-Puristele linssit kuiviksi ja laita sekoituskulhoon

*Itse teen niin, että vuoraan siivilän vahvalla tyllillä, kaadan linssit siihen, ja huuhtaisen kylmällä vedellä. Sitten kokoan tyllin reunat käteeni niin että muodostuu pussi, johon linssit jäävät. Tällaista pussia on helppo huljutella kylmän veden alla kunnes linssit jäähtyvät, ja lopuksi sen avulla on helppo puristella linssit kuiviksi ilman että joka paikassa on linssejä. Tyllipussissa linssit lisäksi muhjaantuvat sopiviksi pihvitaikinaan.
 
Lisäksi:

1 Pieni sipuli
1-2 Valkosipulinkynttä
2 Porkkanaa
1/2 dl Kikhernejauhoa
1 tl Curryjauhetta, tms.
Vajaa 1 tl Suolaa
Öljyä paistamiseen
Leivinpaperia

-Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli todella hienoksi. Sipulikokkareet vaikuttavat pihvin lopulliseen rakenteeseen
-Laita curryjauhe kuivalle pannulle ja paahda sitä hetki kunnes se alkaa tuoksua
-Lorauta pannulle vähän öljyä (mieluummin liian vähän kuin liikaa, lisää tarvittaessa), ja lisää sipuli ja valkosipuli, kunnes ne pehmenevät ja saavat vähän väriä, ja lisää ne sekoituskulhoon
-Raasta porkkana pienellä terällä, puristele raaste kuivaksi (ota mehu talteen), ja lisää sekoituskulhoon
-Lisää sekoituskulhoon kikhernejauho, ja mausta suolalla. Jos taikina vaikuttaa liian kostealta, lisää kikhernejauhoa
-Sekoita tasaiseksi taikinaksi, ja muotoile leivinpaperin päällä pihveiksi. Kostuta käsiä tarvittaessa siinä porkkanamehussa
-Kuumenna pannulla öljyä, ja paista pihvit kauniin kullanruskeiksi molemmin puolin.

(Yläkuvan pihvit pannulla ennen kääntämistä)

*Voit hyvin juoda sen lopun porkkanamehun.. Voit curryjauheen sijaan laittaa tähän myös jotain muuta itämaistyylistä maustesekoitusta, kuten masalaa. Lisää cayennenpippuria tai chilikastiketta, jos haluat tulisempia pihvejä, tai tarjoile lisukkeena tulista kastiketta.

1 kommentti:

Enne kirjoitti...

Kiitos, nämä menevät pääsiäisenä kokeiluun! :)