Korealainen paistettu riisi, Bokkeumbap-pyttipannu, saa ihanaa twistiä kimchistä :)
3 dl Eilistä, keitettyä riisiä
1 1/2 dl Kaalikimchiä liemineen
2 Valkosipulinkynttä
1 Porkkana
1 Kevätsipuli varsineen, tai 10 cm purjon vihreää osaa
1 rkl Gochujang-tahnaa
Tilkka soijakastiketta
Öljyä paistamiseen
Lisäksi:
Seesamiöljyä
Paahdettuja seesaminsiemeniä
Hienonnettua kevätsipulia tai Norihiutaleita (lue eteenpäin)
-Ota riisi huoneenlämpöön ennen ruoanlaittoa niin että sen lämpö ehtii tasautua
-Hienonna kevätsipuli tai suikaloi purjo. Hienonna valkosipulinkynnet ja suikaloi porkkana ja kimchi
-Kuumenna pannulla loraus öljyä, ja lisää kevätsipuli tai purjo, ja porkkana. Paista hetki
-Lisää kimchi liemineen ja jatka paistamista kunnes porkkana alkaa pehmetä
-Lisää gochujang ja valkosipuli, paista niin että ainekset sekoittuvat
-Lisää pannulle riisi, ja paista sekoitellen kunnes riisi on sekoittunut muihin aineksiin eikä siinä ole paakkuja
-Tarkista suola, ja lisää tarvittaessa tilkka soijaa. Sekoita hyvin
-Pirskottele valmiin ruoan päälle vähän seesamiöljyä
-Koristele lopuksi annokset paahdetuilla seesaminsiemenillä, ja norihiutaleilla tai kevätsipulisilpulla.
Nori-hiutaleet:
-Rutistele noria käsissäsi, ja revi se käsin, maun mukaan pieneksi, tai vähän isommaksi silpuksi
-Käytä japanilaisten ja korealaisten ruokien koristeluun.
*Koska kyse on tähderuoasta, ohjeen annostukset ovat tottakai viitteellisiä. Laita aineksia sen verran mitä löytyy, tai kokeilla jotain ylimääräistä, kuten korvata porkkanan herneillä tai jättää kokonaan pois. Risottoa tämä ei kuitenkaan ole, eli kaiken sortin aineksia ei tarvita. Jos jätät pääosassa olevan kimchin pois, ja korvaat sen jollakin muulla, kuten pavuniduilla, saat tietenkin Pavunitu-, eli Kongnamul-bokkeumbapin.
Tämä ruokalaji tunnetaan myös Vietnamissa, nimellä Com Chien Kim Chi, eikä juuri eroa korealaisesta esikuvastaan, Vietnamissa noria ja seesaminsiemeniä vain lisätään ruokaan usein jo paistovaiheessa.
Resepti on parille ruokailijalle, mutta on helppo tuplata, jos riisiä ja ruokailijoita on enemmän.
Voit käyttää tähän niin säilyke-, kuin kotikimchiä. Koska kimchin valmistukseen käytetään yleensä kalakastiketta tai anjovista, veget, yliherkät että allergikot olkoot tarkkana säilykkeiden kanssa. Säilykkeistä Noidankoto suosittelee A+Hosanin hyvää kasviskimchiä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti