Quesadillat vaativat vähän esivalmisteluja, mutta ovat muuten nopea valmistaa. Meillä Quesadilloja syödään yleensä Halloween-rääppäisillä, ovathan nämä Etelä-Amerikan herkkupalat mitä mainioin tapa käyttää salsojen tähteet. Lisäksi ruokailijat voivat itse kasata mieleisensä pupellettavan.
(Valmiit Avokado-quesadillat)
Tarvitaan:
Isoja tortillalettuja
Maun mukaisia salsakastikkeita
Juusto-, tai juustokeraastetta
Chilikastiketta tai -jauhetta
Erilaisia täytteitä, esim:
PaistettuaVegefärssiä, seitania tai tofua
Paistettua tai tuoretta sipulia
Tuoretta tomaattia
Tuorekurkkua
Maustekurkkua
Oliiveja
Relissiä/Pikkelsiä
Avokadoa
Ananasta
Jalapenoviipaleita/Tuoretta chiliä
Paprikoita
Maissia
Herneitä tai tölkkipapuja
Hummusta
Vegefraichea
Erilaisia juustokkeita raasteena, paloina tai viipaleita
Tuorejuustoketta
(Vihreää paprikaa, Avokadoa, Paistettua Sipulia, Cheddarjuustoketta, Juustokeraastetta ja Cayennenpippuria)
Lisäksi:
Tuoretta salaattia
Tuorekurkkua
Kirsikkatomaatteja
Paistettua ananasta
Maissilastuja
Chilikastiketta
-Perkaa ja esikäsittele täytteet tarvittavilla tavoilla ja pilko sopiviksi paloiksi
-Laita paistinpannulle lämpeämään yksi tortillalettu, ja lusikoi sen toiselle puoliskolle salsaa, vähän kuin laittaisit kastiketta pizzapohjalle, tai voitele kevyesti tuorejuustokkeella
-Valitse quesadillaasi kolmesta-viiteen maunmukaista täytettä
-Lisää salsan päälle juustokeraastetta, ja muita täytteitä, sopivia mausteita, ja, mikäli käytit jo tuorejuustoketta, lisää halutessasi hieman salsaa, tms. kastiketta, ja lopuksi vielä vähän juustokeraastetta
-Paista tortillaa miedolla lämmöllä, kunnes juustoke alkaa sulaa
-Käännä sitten tortillan toinen puoli täytteiden päälle, ja paina lastalla niin että quesadilla hieman litistyy, täytteet asettuvat tortillan sisään tasaisesti
-Valuta quesadilla varovasti pannulta leikkausalustalle ja leikkaa se kahteen/ kolmeen osaan
-Valitse pari-kolme lisuketta annetulta listalta, ja tarjoile tuoreeltaan niiden kera
*Jos käytät pakasteita, kuten herneitä tai maissia, kiehauta ne pikaisesti kuumassa vedessä niin että ne lämpeävät. Siivilöi, ja laita tarjolle täytteeksi. Jos käytät avokadoa, lisää se huoneenlämpöisenä juuri ennenkuin käännät quesadillasi umpeen.
Kokeile täytteeksi/kastikkeeksi myös sipseistä ylijääneitä dippejä :)
Tortillalettu kannattaa paistaa kevyesti öljytyllä teflonpannulla (pyyhkäise pannu öljyyn dipatulla serlalla tai keittiöpyyhkeellä). Tortillaletun ei tarvitse ruskistua, mutta sen pitäisi olla kauttaaltaan lämmin ja rapeahko.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti