Koska tomaattipitoinen Quacamole on noidan ruokalistalla tätä nykyä kiellettyjen ainesten listalla, jouduin pähkäilemään tomaatittoman korvikkeen vanhalle suosikille.
2 Kypsää avokadoa
150g Silkkitofua
2 Pientä valkosipulinkynttä
1/2 Sitruunan mehu
1/2-1 tl Cayennenpippuria
1 Vihreä, suunmukainen chilipalko
Vajaa 1 tl suolaa
1/2 tl Sokeria
-Valuta ja kuivaa tofu, ja murustele se blenderiin. Lisää sitruunan mehu, ja aja tofu tasaiseksi massaksi
-Halkaise avokado, poista siemen, ja kaavi hedelmäliha sekoituskulhoon lusikalla
-Kuori ja murskaa valkosipuli sekoituskulhoon
-Perkaa ja hienonna chili avokadon ja valkosipulin seuraksi
-Purista avokadoille vähän sitruunan mehua, ja muussaa avokadot haarukalla tahnaksi
-Lisää tofuseos ja mausteet, ja sekoita kunnes seos on tasaista. Voit sekoittaa kaikki ainekset myös blenderissä
-Anna dipin tekeytyä kannella peitettynä jääkaapissa n. 10minuuttia ennen tarjoilua
*Tarjoile dippi esim. maissinaksujen, quesilladojen kera, tuoreiden vihannesten lisukkeena, tai vaikka leivän päällä. Maistuu myös ruokaisampien tarjottavien, kuten kasvispullien, ja -nuggettien kera. Hyvää myös vegetempuran kaverina.
Mitäs jos dippiä jää tähteeksi? Nou hätä, ylijäänyt avokadodippi sopii esim. levitteeksi leivälle tai voileipäkekseille, tai salaatin kera. Ruokaisamman aterian saat jos keität itsellesi sopivan annoksen pastaa, ja lusikoit dipinjämät annoksen päälle (voit esilämmittää dipin vesihauteessa tai mikrossa). Koristele halutessasi hienonnetulla basilikalla, tai pähkinärouheella, ja nauti ihanasta pastasta :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti