3 dl Punaisia linssejä
1 Isohko sipuli
2 Porkkanaa
2 Valkosipulin kynttä
1 Punainen chilipalko
1 l Kasvislientä
2 tl Suunmukaista curryjauhetta
1/2 Sitruunan mehu
Suolaa
Öljyä (miel. seesamiöljyä) paistamiseen
-Huuhtele linssit hyvin
-Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet
-Kuori porkkanat ja hienonna/raasta ne hienoksi
-Perkaa ja hienonna chili
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota siinä chiliä, sipulia ja valkosipulia kunnes ne pehmenevät
-Lisää porkkana ja kuullota vielä hetki
-Kaada seos kattilaan, ja lisää liemi. Kuumenna kiehuvaksi
-Lisää linssit kattilaan ja alenna lämpöä niin että seos kiehuu tasaisesti. Lisää curryjauhe ja vähän suolaa. Kuori keitettäessä pintaan nouseva kettu pois
-Keittele linssejä kunnes ne pehmenevät ja keitto sakenee. Tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Ajaa keitto tasaiseksi blenderissä tai sauvasekoittimella
-Mausta keitto lopuksi sopivaksi sitruunamehulla.
*Muista, että useat itämaiset curryjauheet ovat suhteellisen tulisia, joten tarkkana chilin kanssa. Valitse maun mukaan mieto tai vahva chilipalko. Voit myös jättää chilin halutessasi poiskin, tai korvata sen chilijauheella tai cayennenpippurilla.
Helppoja lisukkeita isommalle aterialle ovat esim. Naan-leipä, kurkkuraita ja keitetty riisi. Riisin ja leivän kanssa tarjoiltuna ateriakokonaisuus on nimeltään Dhal Bhat. Linssikeitto itsessään tunnetaan myös nimellä Dhal/Dal, joka tarkoittaa pelkkiä linssejä intiaksi :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti