torstai 18. syyskuuta 2014

Simppeli Linssikeitto

3 dl Punaisia linssejä
1 Isohko sipuli
2 Porkkanaa
2 Valkosipulin kynttä
1 Punainen chilipalko
1 l Kasvislientä
2 tl Suunmukaista curryjauhetta
1/2 Sitruunan mehu
Suolaa
Öljyä (miel. seesamiöljyä) paistamiseen

-Huuhtele linssit hyvin
-Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet
-Kuori porkkanat ja hienonna/raasta ne hienoksi
-Perkaa ja hienonna chili
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota siinä chiliä, sipulia ja valkosipulia kunnes ne pehmenevät
-Lisää porkkana ja kuullota vielä hetki
-Kaada seos kattilaan, ja lisää liemi. Kuumenna kiehuvaksi
-Lisää linssit kattilaan ja alenna lämpöä niin että seos kiehuu tasaisesti. Lisää curryjauhe ja vähän suolaa. Kuori keitettäessä pintaan nouseva kettu pois
-Keittele linssejä kunnes ne pehmenevät ja keitto sakenee. Tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Ajaa keitto tasaiseksi blenderissä tai sauvasekoittimella
-Mausta keitto lopuksi sopivaksi sitruunamehulla.

*Muista, että useat itämaiset curryjauheet ovat suhteellisen tulisia, joten tarkkana chilin kanssa. Valitse maun mukaan mieto tai vahva chilipalko. Voit myös jättää chilin halutessasi poiskin, tai korvata sen chilijauheella tai cayennenpippurilla.
Helppoja lisukkeita isommalle aterialle ovat esim. Naan-leipä, kurkkuraita ja keitetty riisi.

2 kommenttia:

irmaa kirjoitti...

Jos laittaa curryn rasvan kanssa samaan aikaan niin siintä ei tule niin tulista. Siintä tulee pehmeämpää ja paljon parempaa mielestäni.

Aconitum kirjoitti...

Kiitos huomautuksesta. Ruoanvalmistustavan muuttaminen voisi kuitenkin muuttaa reseptiä. Yleensä intialaisessa keittiössä kuivamausteet kuullotetaan öljyssä sipulin kera, tai paahdetaan ennen käyttöä, mutta reseptini on vain tällainen simppeli kerrostaloversio.

Kuten tuossa myös jo mainitsin, keiton tulisuuteen voi vaikuttaa valitsemalla lähtöjään miedomman chilipalon, tai miedon curryjauheen. En siis reseptissäni tarkoita juuri sitä tuttua, lähikaupan englannincurryjauhetta, jossa ei juuri ole tulisuutta :)