Tämä kastike on keittiöni muunnelma Tsatzikista, ja sopii mainiosti esim. salaattien kaveriksi.
4 dl Maustamatonta soijajogurttia
1/2 Tuorekurkkua
2 rkl Tuoretta basilikaa hienonnettuna
2 rkl Tuoretta minttua hienonnettuna
1 Hienonnettu valkosipulinkynsi
1 tl Sokeria
Suolaa ja pippuria
-Huuhtele kurkku, ja hienonna silpuksi
-Nosta kurkku lävikköön, ja ripottele päälle hieman suolaa. Anna tekeytyä n. 15 min, ja huuhtele kurkkusilppu
-Sekoita mausteet ja yrtit jogurttiin
-Puristele kurkku kuivaksi joko käsin, tai pyyhkeen avulla, ja lisää kurkku jogurttiseokseen
-Laita kastike jääkaappiin tekeytymään n.15-30 minuutiksi ennen tarjoilua.
*Ole tarkkana suolan kanssa, sillä itketettyyn kurkkuun voi jäädä suolaa huuhtelusta huolimatta. Tällöin suolaa ei välttämättä tarvitse erikseen lisätä. Hieman venäläistyylisen version saat lisäämällä kastikkeeseen hienonnettua maustekurkkua. Tällöin voit korvata mintun rakuunalla tai tillillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti