maanantai 17. marraskuuta 2014

Kinuskikastike

Kinuskikastike on hyvä lisuke monille kylmille jälkiruoille, hedelmille ja leivoksille, ja sitä voi varioida helposti suunmukaiseksi:

(Vaniljajäätelöä, Kinuskikastiketta ja hasselpähkinärouhetta)

Peruskinuski:

2 dl Fariinisokeria
2 dl Kasvikermaa (esim. soija-, tai kaurakermaa)
1 rkl Markista

-Sekoita kasvikerma ja sokeri kattilassa, ja kuumenna sekoitellen kunnes seos hieman paksuuntuu. Älä keitä seosta
-Lopuksi lisää markis, ja sekoita.

(Kerma ja sokeri kattilassa)

Vaniljakinuski:

-Sekoita1-2 tl vaniljasokeria kerma-sokeriseokseen

Kaneli- tai Kardemummakinuski:

-Sekoita 1/2-1 tl jauhettua kanelia tai rouhittua kardemummaa kerma-sokeriseokseen

(Valmis kinuskikastike)

Ruusukinuski:

-Sekoita 1 rkl ruusuvettä kerma-sokeriseokseen

Sitruuna-, tai Appelsiinikinuski:

-Raasta sitruunasta tai appelsiinista kuori ja sekoita se kerma-sokeriseokseen

Pähkinäkinuski:

-Lisää 1/2 dl rouhittuja suolapähkinöitä valmiiseen kinuskiin ja sekoita tasaiseksi

*Pieni suolaisuus kuuluu kinuskiin, joten käytä tavallista, normaalisuolaista voita. Tarjoile kinuskikastike kuumana esim. jäätelön, pakastemarjojen, sokerikakun tai hedelmäpaistoksien kanssa. Kinuskikastike sopii myös dipiksi hedelmälohkoille. Hedelmälohkot kannattaa hetkeksi pakastaa ennen tarjoilua, sillä pieni kohmeisuus antaa hyvän kontrastin kuumalle kinuskille.

Kinuskikastike säilyy hyvin jääkaapissa, ja sen voi uudelleenlämmittää ennen käyttöä.

Ei kommentteja: