torstai 21. elokuuta 2014

Hiyashi Shuka

Lisää kylmiä nuudeliherkkuja, tällä kertaa kylmiä rameneita ;D

1 pkt (60g?) Ramen-nuudeleita

Kastike:
3 rkl Kaeshia
2-3 rkl Dashia
1-2 tl Riisiviinietikkaa
1 tl Raastettua inkivääriä
1 tl Seesamiöljyä
Ripaus cayennenpippuria

-Sekoita kastikeainekset kipossa, laita sivuun

(Ylävasemmalta oikealle: Wakamea, Pikkelöityä retikkaa, Tuorekurkkua, Mizunaa, Seesaminsiemeniä ja Garia)

Täytteet (esim, huom)
Tuorekurkkua
Avokadoa
Porkkanaa
Wakamea
Salaattia
Kirsikkatomaatteja
Tofua tai muita vegeprotskuja mielen mukaan valmistettuna

Lisäksi (esim, huom)
Paahdettuja seesaminsiemeniä
Garia
Kevätsipulisilppua
Vesikrassia
Mizunaa, Punapeippiä, tai Rucolaa
Ituja tai versoja
Kizami Noria

-Keitä nuudelit liki pehmeiksi suolattomassa vedessä
-Siivilöi, ja huuhtele kauttaaltaan kylmällä vedellä
-Valuta hyvin, ja asettele lautaselle
-Valitse tuosta ehdottamastani listasta muutama sopiva täyte, tai keksi itse omia
-Valmistele sopivat täytteet, kuten suikaloi kurkku, tai gari, jne.
-Asettele täytteet nuudelien päälle, ja kaada päälle kastike
-Valitse pari lisuketta joko tuosta ehdottamastani listasta tai keksi itse omia
-Tarjoile tuoreeltaan

*Hiyashi Shuka on siis periaatteessa nuudelisalaatti, jonka täytteitä voit vaihdella mieltymysten mukaan. Suosi raikkaita kasviksia ja kylmiä lisukkeita.
Jos olet tottunut niihin kamaliin valmispussinuudeleihin sun muihin, unohda mokomat ja kokeile vaihteeksi tätä. Unohtuu pussinuudelit :)

Ei kommentteja: