tiistai 22. heinäkuuta 2014

Saatana Kiipeää Puuhun

200g Lasinuudeleita
200g Esikeitettyä seitania
3 rkl Hienonnettua, tuoretta inkivääriä
3 Hienonnettua valkosipulinkynttä
Tilkka tummaa soijakastiketta
1-2 rkl Soijakastiketta
1 tl Suolaa
1 rkl Sokeria
2 palaa Valkoista fermentoitua tofua
1 tl Hienonnettua, punaista chiliä tai chilijauhetta
Öljyä paistamiseen
n. 2 dl Vettä
 
Marinadi:
3rkl Soijakastiketta
3 rkl Seesami- tai pähkinäöljyä
2 rkl Riisiviinietikkaa

Lisäksi:
Hienonnettua, tuoretta kevätsipulia tai ruohosipulia

-Hienonna seitan pieniksi, jauhelihamaisiksi muruiksi. Sekoita marinadiainekset seitaniin, ja anna marinoitua n. puoli tuntia
-Kaada kattilaan ei-kovin-kuumaa vettä, ja laita kattila hellalle ja levy päälle. Laita nuudelit kattilaan. Kun vesi alkaa kiehua, siivilöi nuudelit ja huuhtele kylmällä vedellä
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, lisää valkosipuli, chili ja inkivääri, kuullota hetki
 -Lisää pannulle sokeri, suola, ja fermentoitu tofu. Lisää 1 dl vettä, kiehauta seos, sekoita kunnes tofu liukenee
-Lisää seitan, ja tilkka tummaa soijaa, niin että seitan saa vähän väriä
-Kaada joukkoon nuudelit, ja lisää vesi. paista sekoittaen kunnes nuudelit ovat kypsiä
-Mausta tarvittaessa soijalla
-Koristele ruoka kevätsipulisilpulla.

*Voit käyttää tähän joko itsetehtyä, tai kaupan seitania. Aasialaisesta kaupasta löytää monenlaisia gluteenisäilykkeitä, myös valmiiksi hienonnettuina. Valuta tölkkiseitan ja huuhtele kevyesti kylmällä vedellä. Valuta, ja käytä kuten ohjeessa. Mikäli tölkkiseitan on säilötty chiliöljyyn, ei chiliä tarvitse erikseen lisätä. Jos käytät valmiiksi maustettua tölkkiseitania, voit skipata tuon marinointikohdan.

Tämä on siis vegeversioni klassisesta ruokalajista; Ma Yi Shang Shu:sta, jonka nimi tarkoittaa puuhun kiipeaviä muurahaisia. Yleensä Ma Yi Shang Shu:hun käytetään hienonnettua lihaa, mutta koska käytin tähän seitania, eli vegesaatanaa, ymmärtänette hieman kieli poskessa annetun nimen ;)

Ei kommentteja: