maanantai 9. elokuuta 2010

Musta Raamattu

Kun nyt kerran tuosta Vanhasta Kehnosta oli puhetta, niin esittelenpä taas erään wanhan kirjaklassikon joka kuului ainakin 80-luvulla ehdottomasti jokaiseen asiansa tuntevan okkultistin kirjahyllyyn ja tunnutaan aika vahvasti yhdistettävän paholaiseen ;D
Esittelyssä tällä kertaa siis katu-uskottava Musta Raamattu:

Kuvassa näkyvä kappale on vuoden 1978-painos, eli ei ihan alkuperäinen, mutten voinut tätä keräilijänä sivuuttaa :) Äitini sai kirjan joskus tupaantuliaislahjaksi, ja pisti myöhemmin vahingon kiertämään ja antoi kirjan minulle (aa, nostalgie..). Alkuperäinen suomennos kirjasta taitaa olla vuodelta 1849, enkä tiedä paljonko sisältö on muuttunut uusien painosten myötä.
Musta Raamattu koostuu sisällysluettelonsa mukaan kuudennesta ja seitsemännestä Mooseksen kirjasta, eli taika- ja henkiopista jotka olisi aikoinaan poistettu itse Raamatusta. Tämä ei kuitenkaan ole täysin totta, sillä Mustan Raamatun sisältö on suhteellisen nuori varsinaiseen Raamattuun verrattuna. Musta Raamattu on n.1500-luvulta.

Musta Raamattu on grimoire, kabbalistisia loitsukaavoja ja henkienmanausohjeita sisältävä, pyhä loitsukirja. Kabbalistiseen tapaan kirjassa puhutaan paljon jumalasta ja hänen enkeleistään. Musta Raamattu yhdistetään helposti saatananpalvontaan, sitä kun pidetään käänteisenä raamattuna, ja onpa se sekoitettu myös noitien mustaankirjaan, jota joissakin wanhoissa lähteissä kutsutaan virheellisesti "mustaksi raamatuksi".
Folkloren tuntema, pelottava Musta Raamattu on kertomuksissa itse pääpirun, eli Paholaisen kirja, jonka kannet ja sivut ovat mustat, ja jota piru pitää mukanaan noitasapateissa, ja johon osallistujat kirjoittavat nimensä omalla verellään.
Olen kuullut ajoittain myös kaupunkitarinoita, joiden mukaan saatananpalvojilla olisi jotain omia mustia kirjojaan, jotka olisivat jotain pila-, tai häpäisyversioita kristittyjen raamatusta ja joissa kerrotaan/neuvotaan paholaisen kutsumisesta ja palvonnasta, sekä uhraamisesta paholaiselle. Tuskin ajatus ihan mahdotonkaan on, en ainakaan usko (Huom: Ei uskonnollinen viittaus vaikka lauseessa esiintyykin sana "usko") saatananpalvonnan olevan esteenä luku- ja kirjoitustaidolle?
Tarina myös kertoo, että se, jolla on Musta Raamattu, menettää järkensä! Ehkä minulla sitten on väärä yksilö kaikista Mustista Raamatuista tai olen jo valmiiksi tarvittavan pöpi ;D

Tämä Musta Raamattu vaikuttaa kuitenkin suhteellisen käyttäjäystävälliseltä. Teos on runsaasti kuvitettu, kaunis ja vaikuttavannäköinen, vaikka sen loitsukelpoisuudesta on paha sanoa mitään, kirjan mukaan loitsukaavoihin ja rituaaleihin kun tarvitaan jos jonkinlaista ainesta, kuten litroittain kaikenlaista verta, kuten nuorten kyyhkysten-, karitsojen- tai perhosten. Lisäksi ainakin aasintamman jouhia, ketunhampaita, pergamenttia, ja kaikenlaista muuta E-baysta tilattavaa.. Kirja kuitenkin perustuu kristittyjen jumalaan ja hänen enkeleihinsä, joten ehkä paholaista tällä lienee turha yrittää manata :)
175 sivua

+Vaikuttava kuvitus, mystiikka säilyy vaikkei hepreaa osaisikaan lukea
+Keräilijälle klassikkoteos
+Oiva lahjaidea kaikille jotka aikovat perustaa mystisen salaseuran herra-jumalan armosta ;)

-Pehmeäkantinen
-Sivut liimattu, kestää huonosti aikaa
-Ja kaikille okkultistinaluille siellä: Ei toimi varsinaisena loitsukirjana eikä saatananpalvonnan perusteoksena :)

2 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Kyllä tollanen pitää ittelleenki hankkia jos sellasen jostain löytäis. Lähinnä oon selaillu kaverin mustaa raamattua ja on tosta jonkinlainen käsitys. Kun ekaa kertaa sain sellasen käsiini, olin suhteellisen pettynyt mutta kyllä siellä pari aika hauskaaki juttua löyty, en tosin tiedä niiden toimivuudesta xD

Juuxo Pidkamo kirjoitti...

Jep ja joo..Mustaraamattu kiehtoo...hihhulit kun saa mut vit....tumaan...!6ja7 öö eipä mulle vielä paljoo sano..jää mulla aina maksamatta kirkollis vero!