torstai 30. toukokuuta 2013

Magic Charms from A to Z

Magic charms from A to Z on monipuolinen tietoteos amuleteista, taikaesineistä ja muista sen sellaisista välineistä ja talismaaneista. Kirjassa esitellään aakkosjärjestyksessä niin kasveja kuin eläimiä, esineitä, kiviä, merkkejä ja kuvioita ympäri maailmaa, eri kulttuurien folkloresta ja uskonnoista.

Kirjan lopussa erilaisia liitteitä joissa kattavasti tietoa aiheeseen liittyen. Liitteissä mm. esitellään erilaisia tapoja siunata tai pyhittää amuletteja ja taikaesineitä, kerrotaan numeroiden merkityksestä, jalo- ja puolikivistä, esitellään Geomantiaa ja Thebalaiset aakkoset (jotka myös okkultistien ja noitien aakkosina tunnetaan), Planeetat voimallisine kellonaikoineen, ja löytyypä sieltä tietoa myös zodiakista ja muista astrologisista merkeistä (niin itä- kuin länsimaisista) ja Geomantiasta. Viimeisenä pieni sanasto.

"Distelfink: To outsiders, a curiuos
practice of the Pennsylvania Dutch is
to adorn their barns and doorways with
colorful hex signs. A symbol com-
monly incorporated into these "magic
circles" is the goldfinch, or as they call
it, the distelfink. The bird symbolizes
good fortune and wards off evil."

94 sivua. Teos on englanninkielinen. Vaatii lukijaltaan ehkä vähän perusenglanninkielentaitoa enemmän, mutta päättelykyvyllä tässä pärjää hyvin. Kustantaja The Witches' Almanac, LTD, 1999. Kuvassa toinen painos.

+Kätevä taskukoko
+Runsaasti kuvitettu
+Näppärä tietopaketti joka noidan hyllyyn

-Kannet nuhraantuvat helposti

2 kommenttia:

Mira kirjoitti...

Tuon kun saisi suomenkielisenä niin olisi aika huippu :) En nimittäin ole mikään englantitaituri :)

Iloista loppuviikkoa!

Irene Vermin kirjoitti...

Valitettava totuushan on ettei kaikkia kirjoja suomenneta, mutta omalle englanninkielen taidolle teki näin jälkeenpäin ajatellen ihan hyvää vaan nöyrtyä alkuperäiskielisten teosten ääreen.
Omia taitoja voi aina parantaa, kyllä ne kielisolmutkin siitä sitten avautuvat. Omasta tahdosta ja viitseliäisyydestähän se on pitkälti kiinni ;)