keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Vihreä Tofusalaatti

2-300g Maustamatonta tofua
2 Vihreää paprikaa
Pari uuden sadon/kevätsipulia varsineen
1 Tuorekurkku
Tuoreita yrttejä, esim. Basilikaa, mäkimeiramia ja persiljaa

Kastike
:
1/2 dl Oliiviöljyä
2 rkl Balsamicoa
1 Murskattu valkosipulinkynsi
1/2 tl Sokeria
Suolaa ja pippuria

-Sekoita ainekset jossain kipossa, laita sivuun odottamaan

-Valuta, kuutioi ja kiehauta tofu, huuhtele kylmällä vedellä, valuta ja jäähdytä
-Huuhtele sipulit, paprikat ja kurkku. Perkaa paprikat
-Suikaloi paprikat ohuiksi suikaleiksi, paloittele kurkku, viipaloi sipulit ja kaislat. Laita kasvikset kulhoon odottamaan
-Lisää jäähtynyt tofu kulhoon kasvisten sekaan
-Revi yrtit sopivan pieniksi osiksi ja lisää kulhoon. Kaada kastike tasaisesti ainesten päälle ja sekoita hyvin ja tarjoile tuoreeltaan.

*Salaattiin voi lisätä myös vihreitä villiyrttejä- ja vihanneksia, kuten Vuohenputkea, Lipstikkaa, tai vaikka suolaheinää. Mitä nyt takapihalta sattuu löytymään. Hieman erilaisen, tulisemman salaatin vaikka grilliruokien lisukkeeksi saat lisäämällä tähän hieman viipaloitua, vihreää chiliä ;)

Ei kommentteja: