torstai 9. heinäkuuta 2009

Vihreä Pesto

Italiasta kotoisin oleva, maukkaan yrttinen pesto-kastike kannattaa parhaan (ja lisäaineettoman) tuloksen takaamiseksi valmistaa itse kotona. Nam :)

n. 1 l Tuoreita Basilikan lehtiä
1 tl Merisuolaa
3/4 dl Pinjansiemeniä
1 Iso tai 2 pienempää valkosipulinkynttä
3/4 dl Ravintohiivahiutaleita tai Vegaanista parmesanraastetta
About 1 dl Extra Virgin- oliiviöljyä (Lisää tarvittaessa)

-Paahda pinjansiemenet pannulla kauniin kullankeltaisiksi
-Kaada blenderiin n. deli oliiviöljyä, lisää basilikanlehdet, siemenet, suolaa ja valkosipuli, aja tasaiseksi
-Lisää tarvittaessa tilkka oliiviöljyä
-Lopuksi lisää ravintohiiva tai vegeparmesan, ja sekoita kunnes sekoitus on tasaista mössöä. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä että saat sopivan koostumuksen
-Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa tai ravintohiivaa/vegeparmesania.

*Hyvä pesto ei ole tankeaa puuroa eikä löysää lirua. Sopiva koostumus on kevyen vanukasmainen massa jossa lusikka ei pysy pystyssä :)
Pesto sopii hyvin pastan tai perunoiden lisukkeeksi sellaisenaan, tai vaikkapa pizzan ja uunisämpylöiden täytteeksi.
Mikäli et kasvata basilikaa itse vaan käytät kaupan valmiita yrttipusikoita, kaksi basilikapuskaa yleensä riittää tähän. Valitse reheviä, raikkaan tuoksuisia puskia joissa ei näy kuolleita tai ruskeita lehtiä. Valmis pesto säilyy hyvänä suljettavassa astiassa jääkaapissa n. viikon verran (En osaa sanoa pidemmästä ajasta, ei ole koskaan jääny tähteitä).

Ei kommentteja: