maanantai 19. maaliskuuta 2012

Vesikrassikeitto

1 Ruukullinen vesikrassia
n.1 l Kasvislientä
1 dl Kasvikermaa
2 Kevätsipulinvartta
Muutama lehti Lipstikkaa
1 Hienonnettu valkosipulinkynsi
2 rkl Sitruunamehua
n.2rkl Vegefraichea
Suolaa ja pippuria
Öljyä paistamiseen

Suurus:
2 rkl Vehnäjauhoja
1 dl Kasvikermaa

-Ota krassipuskasta talteen muutamia lehtiä tai oksia, ja hienonna loput (myös varret)
-Hienonna myös lipstikka
-Kuumenna hieman öljyä kattilassa, ja kuullota siinä hetki valkosipulia. Lisää kevätsipulisilppu, ja sekoita hyvin
-Kaada joukkoon liemi, lisää kerma, sitruunamehu, krassi ja lipstikka, anna seoksen kiehahtaa ja nosta levyltä
-Aja seos tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderissä (kaada takaisin kattilaan)
-Sekoita kerma ja jauhot, kaada seos ohuena nauhana keittoon koko ajan sekoitellen, ja hauduta seosta miedolla lämmöllä n. 15 min. kunnes keitto hieman saostuu
-Lopuksi sekoita joukkoon vegefraiche, ja mausta keitto suolalla ja pippurilla
-Koristele keittoannos krassinlehdillä

*Tämän pehmeän keväisen keiton kaveriksi sopii niin paahdettu leipä kuin paistettu patonki. Suosittelen tähän Oatlyn kaurakermaa :)

Ei kommentteja: