1 tlk (n.400g) Minimaissia
1 Pieni tlk ananasrenkaita
1 Pieni kesäkurpitsa
1 Pieni munakoiso
1 Punainen paprika
3-4 Pientä sipulia
2-3 Kevätsipulinvartta
6 Currylehteä
n.4 dl Kookosmaitoa
2-4 rkl Paneng-currytahnaa
4 tl (n.1/4 palaa) Palmusokeria
n.3 rkl Soijakastiketta
Suolaa ja pippuria
Öljyä paistamiseen
-Kuori sipulit ja lohko ne kahteen-neljään palaan. Huuhtele ja valuta maissit. Valuta ananaat. Viipaloi kesäkurpitsa ja paloittele munakoiso. Paloittele paprika ja ananaat, hienonna kevätsipulit
-Itketä munakoiso ja kesäkurpitsa sirottelemalla reilusti suolaa palojen päälle ja anna hautua n. 20 min. Huuhtele palaset ja puristele kuiviksi
-Rouhi palmusokeri morttelissa
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja lisää currytahna. Paista kunnes curry alkaa tuoksua. Lisää sipulit ja mustapippuri. Kuullota kunnes sipuli alkaa pehmetä
-Lisää munakoiso ja kesäkurpitsa pannulle, paista pari minuuttia, lisää paprika
-Lisää puolet kookosmaidosta, currylehdet ja sokeri, mausta suolalla ja soijalla
-Kiehauta seos ja jatka hauduttamista miedommalla lämmöllä viitisen minuuttia
-Lisää maissit, ananaat, puolet kevätsipulisilpusta ja loppu kookosmaito. Hauduta vielä viitisen minuuttia
-Lisää ennen tarjoilua loppu kevätsipuli, ja tarjoile keitetyn riisin kera
*Paneng-currytahnan pääainesosa ovat chilit, joten mössö voi tuntua suhteellisen tuliselta ellei ole tottunut tulisiin ruokiin. Riisi taittaa tulisuutta mukavasti, eli tarjoile riisi erillisestä kulhosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti