perjantai 28. toukokuuta 2010

Isoäidin Puutarhavuosi

Sari Savikon teos vuodelta 2006 esittelee puutarhan hoitoa wanhaan malliin läpi vuoden, eli Neuvoja jokaiselle kuukaudelle. Tammikuusta Joulukuuhun jaetut kappaleet kertovat kaikenlaisista puutarhaan liittyvistä asioista joita minäkin kuukautena voi tehdä; Puutarhan suunnittelua, kylvöä, hoitoa, sadon keräämistä ja kasvien valmistelemista talven varalle.

Kirja sisältää myös hyvän tukun niksejä vuoden varalle, kuinka erikasvit saadaan kasvamaan, miten hyödyntää rikkaruohoja, ja kuinka erilaisista tuholaisista, kuten lehtikirvoista, pääsee eroon. Kirjan nimi kertoo jo kaiken, omakin mummini hoiti puutarhaani samantapaisesti, ja hänen ansiostaan monet kirjasta löytämäni vinkit ovatkin entuudestaan tuttuja. Kirjasta lieneekin eniten hyötyä ihmisille, joilla on pihapuutarha, oli se sitten hyöty- tai koristekasveille.

Kirjan kuvitus on kaunis ja monipuolinen. Nostalgisia vanhoja valokuvia, vanhoja puutarhatyökalumainoksia, mustavalko- ja värikuvia vanhan ajan puutarhakirjoista sekä kiiltokuvamaisia kuvia kasveista; kukista sekä vihanneksista.

Teoksen lopussa kuvalähteitä, kirjallisuutta ja lähdeviittauksia, nykyajalle ominaisesti myös www-sivuja.
128 sivua, kovakantinen.

+Ihanan maanläheinen
+Paljon "luomutietoa"

-Aakkostettu hakemisto kirjan lopussa olisi kiva.

Ei kommentteja: