torstai 23. syyskuuta 2010

Bataatti-Linssikeitto

Pehmeän mausteinen keitto sopii viileneviin iltoihin.

1 Keskikokoinen bataatti
2 Sipulia
4 Valkosipulinkynttä
2 dl Punaisia linssejä
200g Tomaattimurskaa
Punainen chilipalko
2,5 l Vettä
Öljyä paistamiseen

Mausteseos:
1 rkl Kurkumaa
1 rkl Paprikajauhetta
1 tl Juustokuminaa
1 tl Jauhettua korianteria

-Kuori ja kuutioi bataatti, silppua sipulit, viipaloi valkosipulinkynnet, ja perkaa ja viipaloi chili
-Kuumenna kattilassa loraus öljyä, ja kuullota siinä hetki sipulia, valkosipulia, ja chiliä. Varo ettei valkosipuli pala. Se on parasta kullanruskeana
-Kun sipuli alkaa pehmetä, lisää bataatti, ja paista hetki. Lisää mausteseos, ja paistele kunnes mausteet alkavat tuoksua
-Mittaa vesi kattilaan, ja kun vesi kiehuu, lisää, tomaattimurska ja linssit
-Hauduttele miedolla lämmöllä kunnes bataatti on kypsää ja neste hieman haihtunut
-Tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Tarjoile keiton lisukkeena esim. rotia tai naania, sekä keitettyä riisiä.

*Chilin voi helposti korvata 1-2 tl cayennenpippurilla. Herkkäsuisimmat jättäkööt cayennenpippuritkin väliin.
Korianterinsiemenet ja muut on helppo rouhia morttelissa.

Ei kommentteja: