tiistai 19. tammikuuta 2010

Pizzaleivät

Nopeaa ja simppeliä :)

9 Viipaletta leipää (tai niin monta kuin uunipellille mahtuu)
1 tlk Valmista pastakastiketta (esim.Dolmio)
2-300g Uuninkestävää, suunmukaista juustokeraastetta
Suunmukaisia pizzantäytteitä

(Mieheni tykkää kinkkupizzaleivistä)

-Vuoraa uunipelti leivinpaperilla, ja asettele leipäviipaleet vierekkäin pellille niin että jää pieni väli. Laita uuni lämpeämään 250'C asteeseen
-Paloittele/leikkaa pizzantäytteesi sopiviksi (suikaloi sipuli, kuutioi paprika, viipaloi oliivit, jne.)
-Voitele leipäviipaleet pastakastikkeella. Jos laitat kuivaa yrttimaustetta, valkosipulia tai sipulia, laita ne kastikkeen päälle ennen kuorruttamista
-Lopuksi lisää vähän juustoketta kastikkeen päälle, ja täytä leivät tasaisesti halutuilla täytteillä
-Halutessasi voit ripotella täytteen päälle vielä hieman juustoketta, jolloin kokonaisuus pysyy paremmin kasassa
-Paista leipiä 250'C asteessa pizzan tavoin kunnes juustoke pehmenee ja leivän reunat saavat vähän väriä (n.10-15 min).

*Esimerkkikuvissa siis Grahampaahtoleipää sekasyöjä-mieheni suosimilla täytteillä, tummia oliiveja, oreganoa, valkosipulia, ananasta ja kinkkua. Leipäpohjaksi sopivat myös ranskan-, maalais-, tai hiivaleipäviipaleet,  Lapin rieskaset tai tumma leipä (esim. ruispalat/ -puikulat). Pastakastikkeen sijaan voit käyttää myös ketsuppia (joko tavallista tai maustettua), tai, jos olet tomaattirajoitteinen, tomaatitonta pizzakastiketta tai pizzamajoneesia. Lisää potkua pizzaleipä saa pirauksesta chilikastiketta tai -jauhetta. Sekoita se tomaattikastikkeeseen ennen kuin levität seoksen leiville, saat tasaisemman tuloksen.
Muista, että kyseessä on leipä jonka kantokykyluokka on rajoitettu. Valitse siis kahdesta neljään täytettä, ja annostele täytteet tasaisesti leipien kesken. Älä yritä ahtaamisen maailmanennätystä tai pizzasi voi vesittyä tai lörähtää pellille..

Ei kommentteja: