maanantai 4. huhtikuuta 2011

Oi Namul

Eli kurkkunamul :)

1 Tuorekurkku
1 Pieni sipuli
1 Hienonnettu valkosipulinkynsi
1 rkl Seesamiöljyä
1-2 rkl Riisiviinietikkaa
1 tl Kodjokaroa tai cayennenpippuria
1 rkl Sokeria
Suolaa (merisuolaa, miel.)

-Viipaloi sipuli ohueksi ja laita kulhoon
-Lisää mausteet ja valkosipuli kulhoon ja sekoita hyvin
-Huuhtele kurkku, ja leikkaa siitä päät pois
-Viipaloi kurkku erilliselle lautaselle, ja levitä päälle suolaa. Anna tekeytyä n.10 min
-Kaada kurkuista erittynyt neste pois, ja huuhtele kurkut kylmällä vedellä ja purista kuiviksi
-Lisää kurkut kulhoon ja sekoita hyvin. Maista; Mikäli maku on liian etikkainen tai suolainen, lisää sokeria tai öljyä. Mikäli maku on liian makea, lisää suolaa tai etikkaa
-Peitä kulho kannella ja laita Oi Namul jääkaappiin tekeytymään n. puoli tuntia. Parasta salaatti on kuitenkin seuraavana päivänä. Sekoittele salaattia silloin tällöin
-Tarjoile Oi Namul aasialaisten (etenkin korealaisten) ruokien lisäkkeenä, riisin tai nuudelien kera tai sellaisenaan välipalana.

*Perinteisesti kurkut viipaloidaan, tai leikataan puolikuun muotoisiksi paloiksi, mutta itse pidän tällaisesta suikaloidusta kurkusta. Kodjokaroa, eli korealaista chilijauhetta saa useimmista aasialaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista, mutta mikäli sitä ei satu löytymään, voidaan kodjokaro huoletta korvata cayennenpippurilla. Vähemmän tulisen ruoan ystävät voivat laittaa maustetta vähän hintsummin.
Namul on etikkainen lisuke jota tarjoillaan yleensä pääruokien lisukkeena. Namulin voi valmistaa myös muista kasviksista, kuten porkkanasta.

Ei kommentteja: