torstai 25. maaliskuuta 2010

Herkullinen Kesäkurpitsarisotto

1 Keskikokoinen kesäkurpitsa
2 dl Riisiä (jasmiini tai basmati)
n.6 dl Kasvislientä
300 g Kikherneitä (säilyke)
1 Iso sipuli
n.100g Kirsikkatomaatteja
3 Valkosipulinkynttä
1 rkl Paprikajauhetta
1/2 tl Jauhettuja korianterinsiemeniä
1-2 tl Chilikastiketta (esim. Chipotle tai Sriracha)
2 rkl Hienonnettua, tuoretta minttua tai sitruunamelissaa
Suolaa ja pippuria
Öljyä paistamiseen

-Huuhtele, kuutioi ja itketä kesäkurpitsa. Huuhtele, valuta ja puristele palat kuiviksi.
-Suikaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynnet, viipaloi tomaatit, huuhtele ja valuta kikherneet
-Lorauta laakealle pannulle (esim. wokkiin) öljyä kuumenemaan, ja lisää puolet valkosipulista
-Kuullota valkosipulia hetki ja lisää sipuli ja kesäkurpitsa. Lisää öljyä tarvittaessa ja kuullota kunnes sipuli pehmenee ja muuttuu läpikuultavaksi
-Lisää tomaatit, mausta seos paprikajauheella, korianterilla ja chilikastikkeella, sekoita hyvin
-Lisää pannulle loppu valkosipuli, riisi ja puolet liemestä. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes neste imeytyy, ja lisää puolet jäljellä olevasta liemestä. Kun kaadat viimeisen tilkan pannulle, lisää myös kikherneet
-Hauduta kunnes koostumus on sopivaa ja riisit pehmeitä. Lisää tarvittaessa tilkka vettä
-Lopuksi sekoita joukkoon yrttisilppu, ja mausta suolalla ja pippurilla

*Yliherkät ja allergikot voivat tietenkin jättää tomaatin pois. Tarjoa risotto uunituoreen patongin, salaatin tai vaikkapa vihannesten tai hedelmien, kuten appelsiinilohkojen tai mangoviipaleiden kera. Myös sitruunaviipale tai pari annoksen reunalla raikastaa mukavasti. Myös melonia voi kokeilla. Viereen ehkä mintunoksa..

Ei kommentteja: