150g Mantelimassaa
Runsas 1 dl sokeria
2 Kananmunanvalkuaista
Vajaa 1 dl vehnäjauhoja
1 tl Vaniljasokeria
1 rkl Tummaa kaakaojauhetta
Punaisia tai vihreitä Cocktailkirsikoita
-Vaivaa kulhossa sokeri, vaniljasokeri, ja mantelimassa sekaisin
-Lisää valkuaiset, sekoita tasaiseksi
-Lisää jauhoja ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes taikina on paksuhkoa mutta pehmeää (muistuttaa kakkutaikinaa). Kaikkia jauhoja ei siis tarvitse käyttää. Jos taikina paksunee liikaa, lisää 1 tl kylmää vettä ja sekoita hyvin
-Valuta kirsikat vaikka talouspaperin päällä kuiviksi
-Päällystä uunipelti leivinpaperilla ja lusikoi puolet taikinasta 1 rkl kerrallaan pellille, n.kolmen cm:n leviämisvaralla
-Puolita kirsikat ja laita jokaisen leivoksen päälle kirsikanpuolikas
-Sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan kaakaojauhe, ja lusikoi taikina pellille samoin kuin edellä.
-Paista 150'C asteessa n.10-15 minuuttia, tai kunnes leivokset ovat saaneet väriä
*Nämä mummini kakkusreseptejen innoittamat pikkupurtavat eivät tietenkään sovellu pähkinäallergikoille. Tämä on hyvä resepti kokeilla mikäli jostain ruoasta on jäänyt yli munanvalkuaisia (kuten usein käy). Lisäksi nämä vintage-henkiset pikku cookiet ovat mainiota tarjottavaa vaikkapa nyt Sunnuntaina Äitienpäivän kahvipöytään :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti