Niin, kalttauksesta kuulee usein puhuttavan ruoanlaiton yhteydessä, ja kun itsekin saatan termin välillä mainita niin laitan myös ohjeen tänne. Kalttaus on toimenpide, jossa tomaatin kuoret irrotetaan kuumassa vedessä.
Tarvitset:
Tomaatteja
Veitsen
Kattilan johon tomaatit mahtuvat
Reikäkauhan tai kauhan
Siivilän
Vettä
-Laske kattilaan vettä, ei ihan täyteen, ja nosta kuumalle levylle.
-Huuhtele tomaatit, ja tee niiden pohjaan ristikkäät pintaviillot. Kovin syvään ei siis tarvitse tomaattia puukottaa, riittää, että kuori menee rikki.
-Kun vesi kiehuu, nostele tomaatit varovasti kiehuvaan veteen, 3-4 tomaattia kerrallaan, kattilan koosta riippuen
-Keitä tomaatteja kunnes kuori alkaa aueta kukan tavoin ristiviillon kohdalta
-Nostele tomaatit reikäkauhalla kattilasta siivilään, ja laske niille kylmää vettä (laita uusi satsi tomaatteja kattilaan, jne.)
-Käsittele siivilässä olevat tomaatit yksi kerrallaan juoksevan veden alla. Ota tomaatti, ja hiero sen pintaa lehteilevän kuoren kohdalta, ja se kuoriutuu kuin itsestään.
-Laita kaltatut tomaatit sivuun ja käsittele tavalliseen tapaan
-Tomaatin kuoret voi laittaa biojätteeseen tai kompostiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti