torstai 24. maaliskuuta 2011

Hapanimeläkastike

Pari desiä vettä
3 rkl fariinisokeria
n. 1 rkl Raastettua, tuoretta inkivääriä
3 Hienonnettua valkosipulinkynttä
1 dl Ananasmurskaa mehuineen
3 rkl Riisiviini- tai valkoviinietikkaa
2 rkl Tomaattipyreetä
1-2 rkl Soijakastiketta
1 tl Vahvaa chilikastiketta (tai maun mukaan)

Suurus:
1/2 dl Kylmää vettä tai ananasmehua tölkistä
1 1/2 rkl Maissitärkkelystä

-Mittaa vesi kattilaan ja käännä levy päälle. Lisää muut ainekset välillä maistellen. Etikkaa lisäämällä saat happamuutta, ananasta tai sokeria lisäämällä makeutta, ja soijaa tai pyreetä lisäämällä kirpeyttä
-Kiehauta ainekset, ja nosta kattila levyltä ja käännä levy pois päältä. Voit halutessasi ajaa seoksen tasaiseksi vaikka sauvasekottimella.
-Lisää suuruste, nosta kattila levylle jälkilämmölle, ja sekoita hyvin pohjaa myöden kunnes kastike kirkastuu ja sakenee
-Tarjoa kastike lämpimänä tai kylmänä aasialaisten, etenkin kiinalaisten ruokien lisukkeena. Kastike sopii myös uppopaistettujenherkkujen dippailuun.

*Kuten kuvasta näkyy, en käyttänyt itse sauvasekoitinta, kun pidän ananassattumista :)
Jos haluat todella tasaista kastiketta, käytä pelkkää ananasmehua.
Fariinisokerin asemasta voit käyttää myös tavallista kidesokeria.

Ei kommentteja: