maanantai 15. maaliskuuta 2010

Simppeli Kebab-kastike

-Kaikille kotikokeille :)

1 Pussillinen tomaattikeittojauhetta
2 Valkosipulinkynttä (tai maun mukaan)
1-1 1/2 tl Jauhettua korianteria
1 rkl Chilimausteseosta
1-2 rkl Hienoa sokeria

-Tarkista vesimäärä keittopussin takaa ja jaa se kahdella. Jos pussin ohjeessa neuvotaan sekoittamaan keitto esim. yhdeksään desiin (9 dl) vettä, sekoita keitto ohjeen mukaan vain päälle neljään desiin (4,5 dl) vettä.
-Lisää mausteet ja keitto veteen. Murskaa joukkoon myös valkosipulinkynnet. Sekoita, ja kiehauta nopeasti.
-Hauduta kastiketta kunnes se sakenee sopivaksi, ja nosta kastike levyltä.
-Anna tekeytyä n.15 minuuttia ennen tarjoilua

*Tämä helppo kastike sopii niin kotitekoiselle- kuin pakastekebabille ja muille sellaisille einesruoille, riisille, hampurilaisiin ja ranskalaisten keralle.
Kastike on pehmeän mausteista, mutta mikäli haluat tulista kastiketta, lisää jo alussa cayennenpippuria tai chilijauhetta maun mukaan.
Intialaistyylisen kastikkeen saat lisäämällä valmiiseen kastikkeeseen silputtua, tuoretta korianteria.

Ei kommentteja: