perjantai 22. tammikuuta 2010

Karamellikakku

Teen todella harvoin tällaisia kahvikakkuja, vaikka pidän niistä paljon. Tämä on yksi vanhimmista resepteistäni, ja kutsun tätä karamellikakuksi karamelli-, eli kakkukirsikoiden vuoksi, joista en muuten juuri pidä, mutta tähän ne sopivat :)

2 dl Sokeria
2 tl Etikkaa
1/2 dl Markissulaa
2 dl Mantelimaitoa
1 dl/1 prk Punaisia säilykekirsikoita liemineen
1 tl Jauhettua kardemummaa
1 Pieni sitruuna
1 1/2 tl Vaniljasokeria
4 1/2 dl Vehnäjauhoja
1 rkl Perunajauhoa
2 tl Leivinjauhetta

Lisäksi:
Markisnokare
Korppujauhoja
Rengasvuoka

-Sekoita jauhoihin perunajauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma
-Valuta kirsikat (ota liemi, n.1/2 dl, talteen), ja hienonna sopiviksi
-Voitele rengasvuoka markiksella, ja korppujauhota hyvin
-Laita uuni lämpeämään
-Pese sitruuna hyvin, ja raasta kuoren keltainen osa talteen. Lopun sitruunan voit käyttää myöhemmin miten haluat
-Vaahdota sokeri, etikka ja markissula, lisää pari rkl jauhoseosta
-Lisää seokseen kirsikanpalat, sitruunankuori, ja tilkka mantelimaitoa. Sekoita hyvin
-Lisää puolet mantelimaidosta, ja puolet jauhoista koko ajan sekoittaen
-Lisää loppu mantelimaito, kirsikoiden liemi, ja loput jauhoseoksesta, ja sekoita hyvin
-Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan, ja paista 200'C asteessa 1 tunti
-Anna kypsän kakun tekeytyä vuoassaan n.15 minuuttia, ennen kuin kumoat sen jäähtymään. Pese vuoka, niin voit käyttää sitä kakkukupuna.

*Uunin tehosta riippuen, voit laskea lämpötilaa 175'C:n, jos kakun pinta meinaa tummua liikaa tai palaa, tai peittää vuoan alumiinifoliolla. Jos jäähdytät kakun ritilän päällä, se ei tiivisty pohjasta, kuten kuivakakut usein tekevät. Mikäli kakun pinta tuntuu kuivalta sen vielä jäähtyessä, sumuta hieman vettä kakun päälle, ja jäähdytä loppuun vuoan alla tavalliseen tapaan.

Ei kommentteja: