Valmistin näin Jakoajan alkamisen kunniaksi tällaisia pieniä, herkullisia juustokakkusia:
n. Kahteen pellilliseen tarvitaan:
4 dl Vehnäjauhoa
1 tl Soodaa (tai leivinjauhetta)
1 tl Suolaa
1 rkl Sinappijauhetta
1 rkl Kuivattua timjamia
1/2 -1 tl Cayennepippuria
2 Murskattua valkosipulinkynttä
50-70 g Voimakasta juustokeraastetta (parmesan-, tai cheddartyylistä, miel. savustettua)
100 g Kylmää markista
Kylmää kaurakermaa
1 rkl Pellavansiemeniä
Tilkka kylmää vettä
-Rouhi pellavansiemenet morttelissa, ja lisää tilkka vettä, niin, että saat vähän "limaisenoloisen" seoksen. Laita sivuun
-Sekoita jauhoihin sooda ja mausteet
-Nypi joukkoon markis, kunnes seos muistuttaa leivänmuruja
-Lisää valkosipuli, juustokeraaste ja pellavaseos, sekoita
-Lopuksi lisää kaurakermaa pari-kolme ruokalusikallista, jotta saat pehmeän ja notkean taikinan
-Kääräise taikina Elmu-kelmuun tai muovipussiin, ja jäähdytä jääkaapissa vähintään 1/2 tuntia
-Kaulitse kylmä taikina n.1 cm:n paksuiseksi levyksi, ja painele levyyn pyöreällä muotilla kuvioita. Nostele valmiit taikinaympyrät leivinpellille, ja pistele niihin pari reikää haarukalla (tai leikkaa kuviot pintaan veitsellä kuten kuvassa).
-Paista 200'C n. 15 minuuttia, tai kunnes leivokset ovat kauniin kullankeltaisia.
-Käsittele samoin loppu taikina.
*Lisää taikinaan hieman kurkumaa, mikäli haluat syvemmän, keltaisen värin. Kuvan kurpitsamuoto on muotoiltu käsin pyöreällä muotilla tehdystä aihiosta. huomioi, että taikina turpoaa uunissa.
Nämä leivokset säilyvät pussissa huoneenlämmössä n.5 päivää, jääkaapissa parikin viikkoa, ja voidaan halutessa lämmittää vaikka mikrossa ennen tarjoilua. Parhaimmillaan nämä ovat vasta seuraavana päivänä leivonnasta, kun maut ovat kerenneet oikein tekeytyä.
Perunasosekeiton kanssa nämä maistuvat taivaallisilta :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti