tiistai 1. syyskuuta 2009

Kristallipallo

Kristallipallo lienee yksi tunnetuimmista välineistä, lukevathan ennustajat kysyjän tulevaisuuden sen kirkasta syvyyttä tuijotellen. Minulle kristallipallo on lähinnä energian kanavointiväline, joka on läsnä keskittyessäni tai meditoidessani.
Kristallipalloja on erilaisia, voimakkaimpina pidetään kvartsipalloja, jotka on hiottu läpinäkyvästä vuorikristallista. Yleisimpiä taitavat olla lyijylasista (kristalli) tai lasista valmistetut pallot, jollainen itsellänikin on. Markkinoilta löytyy myös onttoja, vedellä täytettyjä malleja, mutta minulla ei ole niistä juuri mielipidettä. Oman kristallipalloni löysin Helsingin Jalokivigalleriasta.

Kirjoitetaanko tulevaisuus kristalliin? Jaa-a.. itse luen ennemmin Tarokkikortteja, liiasta kristallin tuijottelusta saa vain päänsä kipeäksi. Ajatus tulevien näkemisestä pohjautuu kuitenkin omaan alitajuntaan. Heijastavasta pinnasta ennustaminen (eng. Scrying, itse käytän termiä "katsonta") on ihan toimiva tapa selvittää ainakin oman elämän kiemuroita, jos tietää mitä tekee ja pystyy tyhjentämään mielensä kaikesta turhasta edes hetkeksi.
Tarvitaan vain jokin heijastava pinta; Peili, vesi- tai viinipikarillinen, kristallipallo tai vaikka autonikkuna. Keskitytään ratkaistavaan ongelmaan, pyritään rauhoittumaan ja kirkastamaan ajatukset, ja katsotaan tiiviisti heijastavaan pintaan. Ratkaisu ei välttämättä näy siinä mihin tuijotat, mutta se auttaa keskittymään, ja pienet valontaittumatkin k.o. pinnassa auttavat katsomaan oman pään sisään, ja saavuttamaan yhteyden piilotajuntaan, josta ratkaisu, tai ainakin ratkaisumalli voi löytyä. Siksi omia ongelmia onkin helpompi ratkoa tällä tavoin kuin muiden vastaavia.
Toisille kristallipallo on tärkeä henkireikä kahden maailman välillä, toisille pelkkä paperipaino. Jokainen tekee omat ratkaisunsa ja löytää itselle parhaiten sopivat välineet.

Kristallipallon voi pyhittää käyttöön kuten muutkin välineet, ja jokainen tekee sen omalla tavallaan. Itse käytän siihen neljää elementtiä.
Kivikristallin, tai kristallin yleensäkin sanotaan pitävän kuunvalosta,auringonvalo kuulemma heikentää sen energioita. Itse ompelin violetista sametista pienen peitteen kristallipallolleni, ja se ikäänkuin lepää sen alla työskentelyn välissä.

2 kommenttia:

Seamrog kirjoitti...

Minä olen enemmän keskittynyt riimukivien käyttöön, mutta kristallipallokin löytyy ja sitäkin kyllä käytän. :>

Aconitum kirjoitti...

Riimut löytyvät itseltänikin, käytän niitä mutten lukemiseen. Ajattelin jossakin vaiheessa pistää mokomista postauksen :)