n. 1/2- 1 l Sekalaisia, (tarvittaessa esikäsiteltyjä) metsäsieniä
1 Suikaloitu sipuli
1-2 Hienonnettua valkosipulinkynttä
n. 3 rkl Vehnäjauhoja
n. 2 rkl Vegesmetanaa
Suolaa ja pippuria
1 tl Paprikajauhetta
1 tl Kuivattua timjamia
n. 5 dl Kasvislientä
Markista paistamiseen
-Sulata nokare markista pannulla, ja paista sieniä hetki kunnes ne pehmenevät. Nosta sienet sivuun johonkin kippoon
-Paista sipuleita ja valkosipulia hetki (joko korkeareunaisella paistinpannulla tai kasarissa), lisää paprikajauhe, timjami, ja vehnäjauho
-Paista kunnes seos ruskistuu
-Kaada pannulle liemi koko ajan sekoittaen, ja käännä levyn lämpöä pari pykälää pienemmälle
-Lisää esipaistetut sienet
-Sekoittele pohjaa myöten, kunnes seos alkaa saeta
-Tarkista maku, mausta suolalla ja pippurilla
-Lisää smetana, ja sekoita kunnes se liukenee kastikkeeseen.
*Tarjoile keitinperunoiden, ja sopivien, esim. höyrytettyjen kasvisten, tai vegepihvin, kera. Mikäli kotipuutarhassasi kasvaa tuoreena rakuunaa tai timjamia, kannattaa kokeilla (kuivatun timjamin voi tällöin jättää väliin). Lisää pari rkl tuoreyrttisilppua kastikkeeseen samaan aikaan kuin smetana.
Voit käyttää kastikkeeseen myös herkkusieniä tai tuoreita siitakkeita, joko metsäsienten lisäksi tai niiden sijaan, mutta ilman metsäsieniä tästä tulee tietysti herkkusienikastike :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti