perjantai 11. syyskuuta 2009

Esineiden puhdistaminen

Ei-toivotuista energioista, siis.. Jokainen työskentelyväline, jonka noita valitsee, on aina hyvä puhdistaa ei-toivotuista energioista ja pyhittää käyttöönsä. Jokainen tekee sen omalla tavallaan, eikä "yhtä ja oikeaa" tapaa siihen ole olemassakaan. Jo internetistä itsessään löytyy jos jonkinlaista kaavaa ja metodia, yksi kehottaa työskentelemään luonnonhelmassa, toinen kanavoi työkalunsa vaikka kivienergiaa apuna käyttäen. Kehotan kuuntelemaan sisäistä ääntä, sillä jokainen meistä on erilainen, ja kokee energiat eri tavoin. Kunhan työskentely on luontevaa, esineelle kunnioittavaa ja tekijä uskoo itseensä, homma toimii. Vaikeaa korostaa "oman polun" löytämistä, jos viisituhatta yksityisnoitaa hoitaa asiansa identtisillä tavoilla.

Käytän esineiden puhdistukseen neljää elementtiä; Maata, Tulta, Ilmaa ja Vettä. Viides elementti, Akasha eli Henki on läsnä tekijässä itsessään, eikä sitä yleensä tarvitse mitenkään erikseen korostaa. Myönnän mieluiten työskenteleväni luonnonhelmassa, jossa elementit ovat paremmin läsnä, ja tuntuvat jotenkin puhtaammilta, mutta onnistuu tämä sisätiloissakin.

Aloitan kokoamalla alttarin, tms. puhtaan tilan. Voit luoda kehän jos siltä tuntuu. Hiljentymällä sen ääressä, ja kerron, mitä aion tehdä, ja mihin tarkoitukseen. Ulkosalla elementit ovat usein myös mukanatuotuja, kuten vesipullo tai kynttilä.Toki, jos puhdistusmatkallasi metsässä törmäät lähteensilmään tai höyhenee, käytä niitä.

Vesi: Ensin pesen esineen juoksevalla vedellä. Saippuaa en kuitenkaan käytä, koska vesi ei ole silloin mielestäni "puhdasta". Käytän kylmää vettä, koska näillä leveysasteilla luonnonvesi on harvoin lämmintä.
Maa: Kuivaan esineen luonnonmateriaaleista valmistetulla kankaalla, ja asetan sen luonnonesineillä ja yrteillä (yleensä valkosipuli ja salvia, ylläri..) kattamalleni alttarille.
Ilma: Odottelen tuulenvirettä (tai avaan ikkunan), ja sytytän suitsukkeen (salvia, santelipuu tai laventeli). Pitelen esinettä suitsukkeen savussa hetken, ja lasken esineen takaisin.
Tuli: Sytytän kynttilän esineen viereen.

Käytän myös joka vaiheessa kirjoittamiani loitsusanoja. En kerro niitä tässä, jokainen kirjoittakoon omansa jolloin toimivuustakuu on parempi :)

Tämä tapa on vain yksi monista, ja kuten sanoin, jokainen tekee asiat tavallaan. Elementit löytyvät itsessään jo omasta kehosta (Vesi-Kehon nesteet, Maa-Liha ja luu. Ilma-Hengitys, Tuli-Elämänenergia), ja harjaantunut meditoija ei välttämättä tarvitse ylimääräisiä välineitä tähän. Minusta on kuitenkin mukava käyttää niitä, auttavat keskittymään.

Ei kommentteja: