perjantai 8. lokakuuta 2010

Pastavuoka Cheddarisessa kastikkeessa

225 g Pientä kuviopastaa tai sarvimakaronia
n.250 g Wilmersburgerin (tms.) Cheddar-juustoketta
n. 3 dl Kylmää kaurakermaa
n. 2 rkl Vehnäjauhoja
Margariinia, myös voiteluun
n.1 dl Kasvislientä
2 rkl Hienonnettua, tuoretta ruohosipulia
1-2 tl Balsamiviinietikkaa
Kurkumaa
Cayennenpippuria
Suolaa ja pippuria
Pari viipaletta kuivaa paahtoleipää tai patonkia (tai n.3/4 dl korppujauhoa)

-Murustele kuiva leipä korppujauhoksi esim. blenderissä tai morttelissa.
-Keitä pasta nippa nappa kypsäksi, siivilöi, huuhtele, laita sivuun.
-Laita uuni lämpeämään 200' asteeseen.
-Kuutioi juustoke pieniksi
-Sulata kasarissa n. 3 rkl markista, ja lisää vehnäjauhot. Sekoita hyvin kunnes seos muistuttaa vanukasta. Lisää kaurakerma koko ajan sekoittaen. Käännä levyä pienemmälle, ja sekoita kastiketta koko ajan pohjaa myöden, kunnes se sakenee. Ohenna tarvittaessa kasviliemellä
-Nosta kastike levyltä, ja lisää kastikkeeseen juustoke kahdessa erässä sitä mukaa kun se sulaa kastikkeen joukkoon
-Kastike saa olla paksua muttei ihan jähmeää kuitenkaan, ohenna siis tarvittaessa varovasti liemellä tai kaurakermalla
-Sekoita joukkoon ruohosipulisilppu ja balsamico, ja lisää hieman kurkumaa niin, että kastike saa kauniin, keltaisen sävyn
-Mausta valmis kastike maun mukaan Cayennenpippurilla ja pippurilla, ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa
-Voitele laakea uunivuoka markiksella, kaada pasta vuokaan.
-Kaada kastike pastan päälle, ja sekoita hyvin. Sirottele päälle tasaisesti korppujauhot, ja veistä päälle vielä pari-kolme nokaretta markista. Paista 200' C n.20 min.

*Tarjoile pastavuoan kanssa vaikka raikasta salaattia ja patonkia. Tämä ruoka sopii myös lisukkeeksi esim. paistettujen vihannesten kera.
Koska pasta hautuu uunissa kastikkeen kera, sen ei tarvitse olla täysin pehmeää.
Juustokkeen sulattaminen voi vaatia vähän kärsivällisyyttä, sillä juustokkeesta riippuen se voi sulaa hyvinkin hitaasti. Siksi on tärkeää valita kastikkeeseen hyvin liukeneva juustoke.

Ei kommentteja: