maanantai 14. syyskuuta 2009

Keltainen Sienikeitto

250g Maidottomia metsäsieniä
1 Suikaloitu sipuli
2 Valkosipulinkynttä
1 prk Kaurakermaa
1 rkl Ravintohiivahiutaleita
5 dl Kasvislientä
1/2 Sitruunan mehu
Öljyä paistamiseen

Mausteita:
1 tl Kurkumaa (vain antamaan väriä)
1/2 tl Kuivattua meiramia
Suolaa ja pippuria

Suurustukseen:
1 dl Kylmää vettä
2-3 rkl Vehnäjauhoja

-Huuhtele/puhdista sienet. Leikkaa kuiva kantaosa pois ja viipaloi tai paloittele sienet
-Kuori ja suikaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynnet
-Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä, lisää sienet, ja jatka paistamista kunnes sienistä irronnut neste haihtuu.
-Lisää kaurakerma ja liemi, mausteet ja sitruunamehu.
-Hauduta hiljalleen n.10 min. Sekoita suurus ja kaada se keittoon. sekoita hyvin.
-Lisää ravintohiivahiutaleet, ja maista suola ja pippuri, lisää tarvittaessa. Mikäli keitto tuntuu liian paksulta, lisää vettä.
-Tarjoile krutonkien kera

*Yksinkertaiset krutongit valmistuvat helposti; Kuutioi pari viipaletta paahtoleipää, levitä kuutiot uunipellille, laita pelti uuniin ja uuni lämpeämään 200' asteeseen. Kun uuni on lämmennyt, krutongit ovat valmiit.
Tähän keittoon voit käyttää myös siitakesieniä tai herkkusieniä, jos metsäsieniä ei ole saatavilla. Mikäli sinulla on kuivattuja siitakesieniä, liota pari etukäteen, ja hienonna herkkusienten joukkoon antamaan lisäämakua.

Ei kommentteja: